Naslovnica Novosti Nov Krone Cool Liner isporučen za Anis Trebinje

Nov Krone Cool Liner isporučen za Anis Trebinje

Krajem prošlog mjeseca kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Krone prikolica i priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je isporučila novu hladnjaču kompaniji Anis iz Trebinja. Za kompaniju iz sunčanog dijela države, ova hladnjača će pomoći da sva roba i teret bude upravo one temperature koja se i zahtjeva.

Kompanija Anis je prisutna na tržištu prevoza robe preko 20 godina, a danas flotu čini 12 kamiona i 13 poluprikolica od čega većinu čine upravo hladnjače. Direktor firme Rajko Lečić je rekao da je, iako u otežanim uslovima zbog pandemije, došlo do proširenja obima posla i da je svakako bilo vrijeme da se dio flote podmladi. S tim u vezi, izbor je pao na nov crveni Scania tegljač te novu Krone hladnjaču, što ima smisla s obzirom da su od ranije tu dvije starije Krone hladnjače.

Isporučen je model Cool Liner Duoplex Steel koji predstavlja trenutno najbolje i najcjelovitije rješenje koje Krone nudi za prevoz temperaturno osjetljive robe. Vozilo je isporučeno na domaćim, već dokazanim, KRONE osovinama sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama. Na osovine su montirane premium gume Continental Conti Hybrid HT3 u dimenziji 385/65 R 22.5 uz napomenu da je prva osovina podizna. Vozilo je opremljeno i sa Krone paletarom kapaciteta 36 euro paleta. Vozilo je isporučeno bez rashladnog uređaja, ali je naknadno ugrađen nov Thermo King SL400E uređaj uz prethodni rezervoar za dizel za rashladni uređaj kapaciteta oko 240 litara.

Konstrukcija boksa je Douplex Steel, također KRONE patentirani proizvod, sa panelima koji imaju čelično ojačanje.Cool Liner je opremljen i sa dva ventilaciona poklopca smještenim na prednjoj i zadnjoj strani. Kako bi se poluprikolica što bolje zaštitila prilikom nailaska na rampe i pri istovaru, zadnji dio je opremljen sa dva gumena pufera za apsorpciju udara uz delta gumeni ram koji je stavljen cijelom širinom. U unutrašnjosti je aluminijumski pod, testirano prema EN 283 propisu i dodatno ojačan kod zadnjih vrata. Ukupna unutrašnja dužina je 13.310 mm, širina cca. 2.460 mm, a visina je odličnih 2.750 mm.

Da bi roba stigla sigurno na odredište pobrinut će se Wabco kočioni sistem u kooperaciji sa EBS-om i sistemom stabilnosti. Za dodatno osiguranje tereta u hladnjači tu su i dva para sigurnosnih Schlitz-Loch šipki. Od ostale opreme možemo spomenuti jedan rezervni točak, također Continental Conti Hybrid HT3, dva nosača rezervnih točkova, koji se nalaze iza osovina, ukrasne kapice na maticama točkova, dva podmetača za točkove, kutija za alat i nezaobilazni prepoznatljivi zadnji Krone branik uz multifunkcionalna zadnja svjetla sa krunom.

Kompaniji Anis Trebinje želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

novembar, 2020.