Naslovnica Novosti Ali company i Krone Box Liner: Neraskidiva veza!

Ali company i Krone Box Liner: Neraskidiva veza!

Kompanija Ali Company iz Srebrenika je nastavila da podmlađuje svoj vozni park. Povjerenje je i ovaj put dobila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, eksluzivni zastupnik i distributer Krone prikolica i poluprikolica za Bosnu i Hercegovinu. Nešto ranije tokom godine kompanija Sejari d.o.o. je isporučila dvije nove Krone poluprikolice model Mega Liner, a sada se finalizirala i isporuka tri nove poluprikolice za prevoz kontejnera model Box Liner. Vrijedi istaći, da je Ali company i prošle godine kupio nova tri Box Linera.

Ali company se odlučio za varijantu Box Linera sa univerzalnom šasijom za sve veličine kontejnera od 20 do 45 stopa. Ovaj praktični dizajn osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov, a brzina i prilagodljivost su jako bitne u svijetu transporta roba.

Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.130 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama i sa prepoznatljivim KRONE logom i natpisom. Bitno je spomenuti da se zadnji dio vozila može izvući radi utovara kontejnera od 45 stopa. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 gumama proizvođača Goodyear te KRONE osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Naravno, prva osovina ima mogućnost podizanja.

Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. Vozilo ima podmetač za točkove, dva nosača za rezervne točkove uz jedan rezervni Goodyear točak, plastične blatobrane, ukrasne poklopce matica na felgama, gumeni flap pozadi, Hella multifunkcionalna zadnja svjetla, kutiju za alat, dva gumena odbojnika pozadi postavljene centralno u sredini te čeličnu ploču pozadi između greda. Uz vozilo je isporučen i ADR certifikat EX/III.

Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kolektivu Ali Company želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2022.