Naslovnica VDL

VDL

Premium VDL autobusi od sada dostupni i u Bosni i Hercegovini

Za VDL Grupu je sve počelo 1953. godine kada je Pieter Van Der Leegte pokrenuo malu inžinjersku radionicu sa jednostavnim mašinama i pet radnika. Danas, VDL Grupa predstavlja jednu od najvećih i najjačih porodičnih kompanija u Holandiji, ali i Evropi. Grupu čine 94 kompanije podjeljene u četiri divizije te 15 000 radnika.

Jedna od četiri divizije je i VDL Bus & Coach, čije ćemo premium autobuse imati prilike vidjeti i u Bosni i Hercegovini zahvaljujući kompaniji Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je ekskluzivni VDL partner za našu državu. Sejari d.o.o. Sarajevo je u segmentu autobusa na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan više od 15. godina. Misija kompanije je da kvalitet nema alternativu, pa je s tim u vezi došlo i do saradnje sa holandskom kompanijom VDL Bus & Coach. Kako poručuju iz Sejari d.o.o.: „Za naše klijente i partnere želimo samo najbolje i trudimo se da im najbolje i obezbjedimo“.VDL spada u grupu premium proizvođača zbog činjenice da se kompletan proces proizvodnje vozila odvija u Evropi sa evropskim komponentama i strogim nadzorom evropskih stručnjaka. Također, materijali koji se koriste i završna obrada su na najvišem mogućem nivou i jako malo kompanija se može pohvaliti sa istom ili sličnom. VDL Bus & Coach je jedan od najvećih proizvođača autobusa u Evropi, ali i jedan od rijetkih koji još uvijek proizvodi autobuse u punom kapacitetu u Evropi.U ponudi su gradski, međugradski i turistički autobusi različitih pogonskih agregata, izvedbi i kapaciteta. U ponudi VDL autobusa svakako vrijedi istaknuti modele Citea i Futura FHD2, koji su višestruko nagrađivani, a posebno se izdvajaju nagrade Bus of the Year 2011 (VDL Citea) i International Coach of the Year 2012 (Futura FHD2). Također u ponudi su i vozila manjeg kapaciteta MidCity i Mid Euro rađena na Mercedesovoj bazi, kao i dvospratni autobus Futura FDD2. Jako bitna je i činjenica da je VDL jedan od lidera u segmentu električnih vozila te njegovi električni autobusi rade u mnogim evropskim gradovima.
Futura modeli
Citea modeli

VDL neprestano ulaže u poboljšavanje svojih proizvodnih procesa i tehnologije kako bi se u konačnici dobio što bolji proizvod. Zahvaljujući svojoj predanosti i nepresušnoj kvaliteti, te visokoj razini fokusa na potrebe kupca i korisnika, VDL autobusi u konačnici nude značajnu dodatnu vrijednost, koja se ogleda kroz niske troškove poslovanja, nisku potrošnju goriva, moderne sigurnosne sisteme, visok kapacitet putnika i dinamičan dizajn.

Više o VDL modelima Futura i Citea možete naći u on-line katalozima:

KATALOG – Futura modeli

KATALOG – Citea modeli