Naslovnica Novosti AP Smajo Đuliman: Od MAN-a boljeg nema!

AP Smajo Đuliman: Od MAN-a boljeg nema!

Nakon autobusa i poluprikolica, na red je došla i isporuka jednog kamiona. Prošle sedmice kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je uspješno završila isporuku rabljenog kamiona MAN TGA 18.350 samostalnom autoprijevozniku Smaji Đulimanu iz Bugojna.

Gospodin Đuliman je prevoznik koji ima tradiciju poslovanja dugu više desetina godina, a vrijedi istaći da i njegov brat ima svoju kompaniju također sa kamionima. Gospodin Đuliman je rekao da je kroz svoju dugu karijeru vozio sve i svašta, ali da je MAN uvijek bio klasa za sebe. Zato je i dogovor oko kupovine ovog MAN kamiona išao glatko i bez velikih poteškoća.

Isporučeni kamion je MAN iz TGA serije, serije koja je zasigurno, u raznim varijantama i izvedbama, najrasprostranjenija u Bosni i Hercegovini. Samim tim, dijelovi i servisi nisu problematični, jer su već i vozači i mehaničari odlično upoznati sa ovim serijama. kamion je proizveden 2005. godine i isporučeno je sa svega 420.000 kilometara na satu. Pokreće ga MAN-ov Euro 3 motor snage 257 kW / 350 KS, koji je uparen sa ručnim mjenjačem.

Vozilo je dugo 9,25 metara i ima dvije osovine, dok međuuosovinski razmak iznosi 5,1 metar. Osovine su sa zračnim jastucima i duplim gumama na zadnjoj osovini. Vozilo je isporučeno sa platformom pa je idealno za sve vrste nadogradnji.
Priključak za prikolicu, servo volan, radio, klima uređaj, krevet za vozača, frižider, pretinci za lične stvari i alat te krovni otvor su samo još neke od stvari koje su došle sa ovim kamionom.

Također, vrijedi istaći da gospodin Đuliman već ima jednog ovakvog MAN-a koji je u varijanti hladnjače. Pozitivno iskustvo sa već pomenutim kamionom i modelom je samo ubrzao i olakšao odluku o nabavci još jednog istog kamiona. Međutim, za razliku od hladnjače, gospodin Đuliman nam je najavio da će prinova u kompaniji ići na nadogradnju sa stranicama i rolo ceradom.

Gospodinu Đuliman želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim kamionom te se radujemo daljoj saradnji!

novembar, 2018