Naslovnica Novosti Bili Brig preuzeo svoj novi Krone Load Carrier

Bili Brig preuzeo svoj novi Krone Load Carrier

Kompanija Bili brig d.o.o. je poduzeće čija je osnovna djelatnost uvoz, distribucija i prodaja brendova Fructal, Pernod Ricard, Roner, Vrhunskih vina itd. Poduzeće, koje je u vlasništvu obitelji Šimić, osnovano je 1993. godine u Grudama. Osim u Grudama, Bili Brig ima poslovnice i u Sarajevu, Brčkom i Banja Luci.

Početkom ovog mjeseca kompanija je u saradnji sa Sejari d.o.o. Sarajevo uspješno realizirala nabavku nove prikolice Krone Load Carrier. Sejari d.o.o. Sarajevo je generalni zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu te je na ovaj način dobila još jednog zadovoljnog kupca.

Novi dvoosovinski član flote Bili Brig ima šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačem kao i spoljni ram sa zavarenim poprečnim nosačima i traverzama. Neizostavan je i Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Load Carrier ima dužinu utovara od 7,1 metra te širinu od 2,4 metra.

Domaće Krone osovine sa vazdušnim ovjesom su isporučene sa disk kočnicama, a na njih je monitorano četiri gume brenda Fulda u dimenziji 385/55 R22.5. Isporučena je i jedna rezervna guma, uz dva nosača za rezervne gume. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco Premium kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti. Od ostale sigurnosne opreme možemo spomenuti opružnu parkirnu kočnicu, podmetač za točkove, bočna LED markirna svjetla te Hella multifunkcionalna svjetla postavljena na zadnji branik koja se sastoji još i od dodatnog svjetla za vožnju unazad te svjetla za maglu. Naravno tu je i nezaobilazni bočni prepoznatljivi Krone branik.

Od ostalih značajki možemo istaći da je Load Carrier ima plastične blatobrane na svim gumama, plastičnu kutiju za alat, Premium Krone pod sposoban da izdrži do 5.460 kg osovinskog tereta viljuškara i četiri seta aluminijskih letvi. Prednji zid je od valovitog čelika, ojačan iznutra sitastom pločom, a zadnja vrata su željezna sa duplim bravama. Dodatno olakšanje za utovar i istovar robe će omogućiti Edscha klizni krov sa plastičnim nosačima. Vozilo je po želji kupca, uniformisano sa originalnom ceradom u boji i natpisom firme te će biti u tandemu sa također novim Mercedes Actros kamionom.

Kompaniji Bili brig želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2019.