Naslovnica Novosti Centrorans Istočno Sarajevo preuzeo svoj Neoplan Trendliner ÜC

Centrorans Istočno Sarajevo preuzeo svoj Neoplan Trendliner ÜC

Kompanija Centrotrans Istočno Sarajevo je nastavila sa obnavljanjem svog voznog parka, pa je tako nakon Iveco minibusa od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo kupljen i autobus Neoplan Trendliner ÜC.

Radi se o pravom multitalent autobusu pošto je on spoj autentičnosti i ekonomičnosti, sa nenadmašnom Neoplan estetikom. U svojoj opremi nudi sve što jedan autobus danas treba, a zahvaljujući proizvodnim tehnologijama i načinom konstrukcije modula on je veoma izdržljivo vozilo, prikladno za sve vrste putovanja.Preuzeti trendliner je proizveden u petom mjesecu 2007. godine, a zanimljivo je što je ovo vozilo dugo 13 metara, te ima oznaku ÜC i ovo je tek drugi 13-metarski Trendliner u Bosni i Hercegovini. Opremljen je sa MAN D 2066 LUH (Common rail sistem) – Euro 4 motorom snage 287 kW / 390 KS te manuelnim mjenjačem sa šest brzina. Vozilo je isporučeno je sa oko 431,000 km na satu. Unutrašnjost je opremljena sa 56 sjedišta turističke klase, a ima prostora i za 19 stajaćih putnika. Zbog povećane dužine, vozilo ima i odličan prtljažni kapacitet koji je dodatno povećan unutrašnjim galerijama. Vozilo je opremljeno sistemima za klimatizaciju te grijanje, sigurnosnim sistemima potrebnim za udobnu, ugodnu i sigurnu vožnju, retarderom kao i priključkom za prikolicu.

Kao što smo spomenuli, Trendliner je  jednostavno multitalent: autobus za duža ugodna turistička i daleka putovanja, međugradski i linijski prevoz. Kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo želimo puno sreće i putnika sa novim vozilom!

januar, 2018