Naslovnica Novosti Centrotrans Istočno Sarajevo dodao u flotu još jedan MAN autobus

Centrotrans Istočno Sarajevo dodao u flotu još jedan MAN autobus

Početkom godine izvršena je primopredaja autobusa MAN Lion's Coach kompaniji Centrotrans iz Istočnog Sarajeva. Na ovaj način je MAN ostao dominantan u floti najvećeg prevoznika iz Istočnog Sarajeva te je dobra saradnja sa kompanijom Sejari d.o.o. Sarajevo nastavljena. Kažu da dobre i provjerene stvari ne treba mjenjati, pa shodno tome MAN je omiljeni brend menadžmenta Centrotransa iz Istočnog Sarajeva i to je nešto što će u izvjesnoj budućnosti i ostati.

Isporučeni autobus je bijele boje, za razliku od sivog koji je isporučen prošle godine. Vozilo je proizvedeno 2009. godine i s obzirom na godinu proizvodnje i ima izuzetno bogat paket opreme za to godište. Pogoni ga MAN Euro 5/EEV motor jačine 324 kW tj. 441 KS uz automatski mjenjač koji ima 12 brzina. Za dvoosovinsko vozilo ova snaga je i više nego dovoljna da sve terene i prepreke pređe bez ikakvih problema. Kada govorimo o opremi možemo bijele poklopce retrovizora koji su dijelom ofarbani u crveno po želji prvog vlasnika koji se odlučio i da vozilo dodatno ukrasi sa alcoa aluminjumskim felgama, sistemom paralelnog otvaranja bunkera, zadnjim spojlerom te kamerom za vožnju unazad, a vozilo je u međuvremenu dobilo i nešto moderniju prednju masku.

Radni prostor vozača je opremljen svim što mu je potrebno kako bi njegovo vrijeme u vozilo kao i sama vožnja prošli bez ikakvih problema. Sjedište vozača je opremljeno sa mikrofonom, a dodatni mikrofon se nalazi i kod suvozačkog sjedišta. Interesantno je da je bunker za odmor vozača kod drugih vrata povezan i telefonskom vezom sa mjestom vozača. Sigurnost će dodatno poboljšati i sistem kamera, koji čine, osim spomenute kamere za vožnju unazad i kamera na drugim vratima te kamera koja omogućava snimanje situacije ispred vozila i reproduciranje sadržaja na monitore koji se nalaze u vozilu.

Unutrašnjost je standardna za dvoosovinsko vozilo i iznosi 49 + 1 + 1. Unutrašnjost čine Kiel sjedišta u kombinaciji kože i tkanine koja će svim putnicima pružiti potreban nivo komfora i udobnosti.  Vozaču će putovanje olakšati i ugrađena navigacija, a putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva cd/mp3/dvd player i dva LCD monitora. Posebnost vozila je i činjenica da ima nekoliko utičnica 220 V, a iznad svakog reda sjedišta se nalaze i USB priključci zajedno sa individualnom rasvjetom, zvučnicima i difuzorima za zrak. Od ostalih specifikacija vrijedi spomenuti da vozilo ima sisteme klimatizacije, dodatnog grijanja – webasto, toalet, kuhinju i frižider.

Kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2023.