Naslovnica Novosti Centrotrans proširio flotu sa Isuzu Turquoise Euro 6D

Centrotrans proširio flotu sa Isuzu Turquoise Euro 6D

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Isuzu autobusa za Bosni u Hercegovinu, isporučila je još jedan Isuzu Turquoise sa Euro 6D motorom najnovije generacije. Vozilo je isporučeno dugogodišnjem klijentu kompaniji Centrotrans iz Sarajeva.

Isuzu Turquoise je ubjedljivo najprodavaniji minibus/midbus u Bosni i Hercegovini. U odnosu na prethodnike, ovaj model ima blago izmjenjene estetske detalje u kombinaciji sa korištenjem xenon i LED svjetala. Turquoise, kao kreator ove klase vozila, nudi elemente udobnosti i sigurnosti istovremeno obećavajući agilnost, ekonomičnost i dobru upravljivost. U novoj Euro 6D varijanti također nudi smanjene troškove održavanja i potrošnje goriva što model Turquoise čini idealnom kombinacijom, posebno sada kada su cijene goriva na rekordno visokom nivou.

Ovaj model ima standardnu dužinu od 7,72 metra što je sasvim korektno na kapacitet od 31+1+1 sjedišta. Kako smo spomenuli, vozilo ima domaći Isuzu Euro 6D motor i on je jačine 190 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem. Sigurnosna oprema podrazumjeva sisteme kao što su ASR-ESP, ABS, EBS, LDWS (praćenje kolovozne trake), AEBS (sistem za kočenje u hitnim situacijama), retarder, tempomat i ono što je veoma bitno – sistem za otkrivanje i gašenje požara u motornom dijelu. Vozilo ima rezervoar za gorivo kapaciteta 190 litara uz obavezni rezervoar za AdBlue tečnost. Parking senzori uz zvučno upozorenje kada vozilo ide unazad će svakako dodatno pomoći pri što boljem pozicioniranju vozila.

Vrata su jednodjelna i otvaraju se na daljinsko upravljanje. Bočna stakla su dvostruka i blago zatamnjena. Putnicima će na raspolaganju u ljetnom periodu biti novi model Safkar klime, uz posebnu klimatizaciju za vozača, kao i dodatno grijanje njemačkog proizvođača Eberspacher za hladnije dane. Njemačko je i sjedište za vozača, proizvođača Grammer, koje će vozačima olakšati radne zadatke uz modernu i preglednu instrument tablu. Posadi će na raspolaganju biti i zaštita protiv sunca, električno pomični i grijani retrovizori uz dosta prostora za odlaganje privatnih stvari.

Za to vrijeme, putnici će uživati u najnovijim Isuzu sjedištima koja su u crnoj nijansi kombinacije kože i tkanine. Vozila su sa opcijom obaranja naslona uz sigurnosne pojaseve. Putnici će svoje stvari tokom vožnje moći odložiti na police u unutrašnjosti kao i u mrežice na zadnjem dijelu sjedišta. Stolići na sjedištima su također najnovije generacije i prilagođeni su za ostavljenje mobitela i tableta kako bi vožnja protekla što ugodnije. Iznad svakog sjedišta se nalazi i uslužni set sačinjen od zvučnika, puhaljki za klimu i individualne rasvjete.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2022.