Naslovnica Novosti Centrotransu isporučeni prvi Euro 6E Isuzu autobusi

Centrotransu isporučeni prvi Euro 6E Isuzu autobusi

Da je model Novociti proizvođača Isuzu opravdao očekivanja u Bosni i Hercegovini pokazuje još jedna narudžba kompanije Centrotrans iz Sarajeva. Ovaj put se radilo o narudžbi za pet novih vozila koje je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Isuzu autobusa za prostor BiH. Vrijedi spomenuti da su ovo i prva Isuzu vozila sa Euro 6E motorom isporučena u BiH.

Vozila, dužine 7,5 metara, su isporučena u bijeloj boji i sa kapacitetom nešto više od 40 putnika sa vozačem. Unutrašnjost ima 21 fiksno sjedište uz dodatna četiri sjedišta na preklop. Motor ima jačinu od 190 konjskih snaga u kombinaciji sa ručnim mjenjačem sa šest brzina. Kapacitet rezervoara za dizel iznosi oko 130 litara, dok je rezervoar za Ad-Blue tečnost kapaciteta nešto više od 15 litara. Ovjes je u kombinaciji gibanj-jastuci, dok su disk kočnice na obje osovine. Unutrašnjost je prilagođena gradskim uslovima vožnje i osigurava brz protok putnika u vozilu.

Vozila su opremljena sa sistemom klime i grijanja, uz dodatni Eberspächer pred-grijač. Bočni przori imaju klizne prozore za dodatnu prozračnost u vozilu. Vrata su opremljena sistemom automatskog zaključavanja na brzini iznad 5 km/h. Kada govorimo o sistemima najnovije generacije vrijedi istaći da su vozila opremljena i sistemom za detekciju i automatsko gašenje požara u motornom prostoru. Vozila su također opremljena i digitalnim linijskim displejima koji su montirani na prednju i bočnu stranu.

Od ostale opreme možemo istaći i retarder, ručnu rampu sa bočnim šipkama za olakšan pristup vozilu osobama u invalidskim kolicima i sa dječijim kolicima, radio/CD/MP3 player sa USB priključkom, digitalni sat, USB priključci i mikrofon u radnom prostoru vozača, digitalni tahograf, set alata i opremu za zamjenu gume, rezervni točak i protivpožarni aparat.

Vozila su već brendirana u boje i natpise kompanije Centrotrans te uspješno prevoze putnike širom Kantona Sarajevo. Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

novembar, 2022.