Naslovnica Novosti Dedajić Sarajevo preuzeo svoj novi Mega Liner

Dedajić Sarajevo preuzeo svoj novi Mega Liner

Tradicionalna dobra saradnja kompanija Dedajić i Sejari d.o.o. se nastavila i ove godine. Porodična kompanija Dedajić je i ove godine, uprkos svim problemima, odlučila podmladiti svoj vozni park, a izbor je ponovo bio stari partner – Sejari d.o.o., generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za teritorij Bosne i Hercegovine.

Kao i uvijek, naručen je i isporučen model Mega Liner, pošto vozni park sačinjavaju isključivo mega poluprikolice, a Krone je prvi u svijetu patentirao i počeo serijsku proizvodnju mega poluprikolica tako da znanje i iskustvo koje Krone posjeduje u ovom segmentu je zaista ogromno.

Isporučeni Mega Liner je u potpunosti rađen i biran prema željama kupca tako da je ovaj Mega Liner sa nižom šasijom, što znači veći utovarni prostor. Na vozilo su montirane domaće KRONE osovine sa zračnim ovjesom i 385/55 R19.5 gumama brenda Continental. Prva osovina je podizna, a sigurnost će osigurati disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Bolju vidljivost će osigurati Hella rasvjetni panel sa dva dodatna svjetla pozadi i na posebno ukrašenom Krone braniku uz ostalu LED rasvjetu. Zanimljivo je da poluprikolica ima dodatno unutrašnje svjetlo koje će olakšati utovar i istovar u noćnim satima. Da se ulaz dodatno zaštiti, kupac je izabrao dodatnu čeličnu ploču da se spriječi oštećenje i vozila i poda.

Unutrašnja visina utovarnog prostora je tri metra, zahvaljujući Edscha kliznom i podiznom krovu do 500 mm na 4 ugaona stuba odvojeno, a bočne cerade su rolo. Unutra se nalaze i tri reda drvenih te dva reda aluminijskih letvi. Prednji zid je standardno čelični sa dodatnim ojačanjem iznutra, a zadnja vrata aluminijska Od ostale opreme nova poluprikolica u redovima kompanije Dedajić posjeduje dvije rezervne gume, također, Continental, dva nosača rezervnih točkova, dva podmetača za točkove, ukrasni poklopci matica na felgama, dvije kutije za alat i rezervoar za vodu kapaciteta 50 litara uz nezaobilazni XL certifikat. Kao i uvijek do sada boja cerade je boja bijelog aluminijuma. Nova poluprikolica će biti uparena i sa novopridošlim MAN tegljačem plave boje te će zasigurno privlačiti pažnju prolaznika gdje god da se pojave.

Kompaniji Dedajić želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2020.