Naslovnica Novosti Dodatni Neoplan autobus za Mondea Travel iz Hrvatske

Dodatni Neoplan autobus za Mondea Travel iz Hrvatske

Kompanija Mondea Travel iz Hrvatske se ponovo odlučila za kupovinu Neoplan autobusa i ponovo je izbor bila kompanija Sejari. Nakon dva Starlinera, sada je na red došao Neoplan Cityliner N1216 HD. Na ovaj način odlična saradnja ove dvije kompanije se nastavila i dalje u izuzetno dobrom i pozitivnom raspoloženju.

Isporučeni Neoplan za Mondea travel je u trenutku isporuke imao oko 450.000 km, a snagu mu daju MAN-ov motor od 324 kW / 441 KS i automatski ZF-AS Tronic mjenjač sa 12 brzina. O vanjskom izgledu jednog od najdugovječnijih modela u autobuskoj industriji nemamo šta reći, a da nije poznato. Ipak ćemo izdvojiti da je vozilo u prelijepoj nijansi tamnije plave boje i da je opremljeno aluminijumskim alcoa felgama koje daju odličan prvi utisak. Radi se o standardnom dvoosovinskom autobusu dužine nešto više od 12 metara, koji nudi odličan prtljažni prostor, a dodatni prostor za prtljag je osiguran u spremnicima iznad prednje i zadnje osovine sa obje strane.

Vozački prostor je ergonomski uređen i prilagođen. Centralno mjesto zauzima kožni multifunkcionalni volan sa logom Neoplan. Sigurnost u vožnji će dati svi sistemi moderne generacije kao i kao i prednja kombinacija xenon i LED svjetala uz asistenciju video nadzora. Vozilo posjeduje retarder, tempomat, ABS sistem, centralno zaključavanje, podizače stakla itd.

Putnički prostor karakterišu Kiel turistička sjedišta sa kožnim naglavcima i bočnim naslonima. Svako sjedište ima individualni stolić, mrežicu za lične stvari, naslon za ruke i noge, opciju obaranja naslona te izmicanja dvojki prema hodniku. Iznad svakog reda sjedišta se nalazi i individualna rasvjeta, zvučnici i difuzori za zrak. Vozilo je opremljeno sa toaletom, frižiderom i dodatnim ormarićem za ostavu, podom u imitaciji parketa, Konvektinom klimom i Spheros dodatnim grijanjem. Putnicima će na raspolaganju biti i Bosch audio i video oprema uz dva mikrofona. Od dva LCD monitora, ovaj drugi kod zadnjih vrata je na izvlačenje s krova pomoću električnog motorića. Nema sumnje da će ovaj odlični autobus moći odgovoriti na sve zahtjeve svih putnika i putničkih agencija.

Kompaniji Mondea Travel želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2023.