Naslovnica Novosti Dva autobusa za vozni park Tranturista iz Tuzle

Dva autobusa za vozni park Tranturista iz Tuzle

U aprilu je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo završila isporuku dva autobusa tuzlanskoj kompaniji Tranturist i tako na najbolji način nastavila uspješnu saradnju koja traje već dugo godina. Isporučena dva vozila su troosovinski Neoplan Starliner N5218 SHDL i dvoosovinski MAN Lion's Coach R07. Oba vozila su proizvedena 2013. godine.

Neoplan Starliner je prepoznatljiv po svojim estetskim obilježjima koja su bezvremenska i koja oduševljavaju gdje god da se vozilo pojavi. Vozilo je radilo isključivo turizam i u izuzetno je dobrom stanju o čemu govore i pređeni kilometri – 425.500 kilometara na satu. Opremljen je MAN motorom od 480 KS sa Euro 6 normom izduvnih gasova u kombinaciji sa automatskim mjenjačem. Što se tiče unutrašnjosti ovog vozila ona je urađena u luksuznom stilu i sa dosta opreme. Izdvojit ćemo XXL kuhinju u zadnjem dijelu autobusa, dva velika frižidera, 230 V utičnice, audio i video opremu uz napomenu da svako sjedište posjeduje sopstveni audio izlaz, a duž cijelog vozila u samom stropu ugrađena su i tri LCD monitora. Ipak, ovo sve ne treba da čudi, pošto je na više mjesta u autobusu istaknut naziv “Individual” – poseban paket maksimalne opreme za Neoplan vozila. Uz vozilo novi vlasnici dobili su i rezervne felge, kao i dodatni boks za prtljagu putnika unificiran u bojama vozila.

Drugo vozilo je standardni dvoosovinski MAN Lion's Coach R07 u bijeloj boji. Pogonjen je MAN motorom koji uparen sa AS Tronic mjenjačem. Motor razvija 440 konjskih snaga te ispunjava Euro 5 normu izduvnih gasova. U trenutku isporuke vozilo je prešlo oko 356.000 kilometara. Vozilo posjeduje 49 komercijalnih sjedišta za putnike uz vozača i suvozača odnosno vodiča. Na sredini vozila smještena je kuhinja sa kafe aparatom, dok je nasuprot i toalet za putnike. Iznad toaleta je smješten jedan od dva LCD monitora, koji pružaju putnicima potpuni video ugođaj. Svako sjedište opremljeno je preklopljivim stolićem, držačem za noge i mrežicama za manju prtljagu koji je smješten ispod preklopljivog stolića. Iznad sjedišta nalazi se uslužni set za putnike. Kao i na Neoplanu, n MANu se nalaze Alcoa felge sa pneumaticima, a osim dnevnih vozilo je opremljeno i sa xenon svjetlima.

Kompaniji Transturist Tuzla želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2019.