Naslovnica Novosti Dva MAN Lion's Coach R07 za Centrotrans-Eurolines

Dva MAN Lion's Coach R07 za Centrotrans-Eurolines

naslovna-2Sredinom sedmice kompanija Centrotrans-Eurolines iz Sarajeva preuzela je svoja dva nova MAN Lion's Coach R07 od kompanije Sejari d.o.o., koja je i generalni zastupan MAN autobusa za Bosnu i Hercegovinu. Vozni park Centrotrans-Eurolines se već dugi niz zasniva na MAN temeljina od čega model Lion's Coach dominira.

naslovna-1Isporučena dva vozila su u standardnoj dvoosovinskoj izvedbi sa brojim poboljšanjima u odnosu na stariji model. Ovaj 12-metarski autobus, sa međuosovinskim rastojanjem od 6060 mm, će sigurno dodatno unaprijediti uslugu i kvalitet Centrotrans-Eurolinesa.Vozila su opremljena sa D2676 motorom najnovije generacije jačine 420 KS, koji naravno ispunjavaju Euro 6 standarde štetnih emisija. Autobusi imaju ručni mjenjač sa šest brzina, ZF intarder te petostepeni retarder i tempomat. Vanjski izgled karakteriše i novi redizajn prednje maske.naslovna-4Unutrašnjost je opremljena sa 49 Brusa Elegant udobnih sjedišta na kojim je logo kompanije Centrotrans-Eurolines. Vozila imaju full opremu koja uključuje klimu, grijanje, kvalitetnu audio/video opremu, toalet i kuhinju. Posebno treba naglasiti da svako sjedište ima i utičnicu od 230 V, što će za putnike biti posebno značajno na linijama prema inostranstvu i na dužim turističkim turama.naslovna-3Također, i radno mjesto vozača je znatno unaprijeđeno – od novog multimedijalnog seta, preko multifunkcionalnog volana i telefonske veze sa drugim vozačem kada je on u kabini za odmor. Najnoviji sigurosni sistemi kao što su EBS sa ABS/ASR, ESP, LGS i EBA će osigurati da svako putovanje prođe bez problema.

MAN Lion's Coach autobusi se odlikuju udobnošću, sigurnošću, funkcionalnošću, elegantnom i modernom karoserijom, kao i jednostavnim održavanjem. Visoka funkcionalnost u opremi, te pogonski sklop, podvozje i sistem kočnica su vrhunske odlike i upravo zbog toga su MAN Lion's Coach autobusi prvi izbor prevoznika u Bosni i Hercegovini.

oktobar, 2016.