Naslovnica Novosti Dva Mercedes-Benz Actrosa za F.S. Eurotrans iz Sarajeva

Dva Mercedes-Benz Actrosa za F.S. Eurotrans iz Sarajeva

Kompanija F.S. Eurotrans d.o.o. iz Sarajeva se od 1996. godine bavi uslugama prevoza roba u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Prevoze obavljaju na svim destinacijama Europe i azijskog dijela Turske. Firma raspolaže sa 19 tegljača koji su Euro 6 norme, a vozni park je od nedavno proširen i za dva nova tegljača. Apsolutnu dominaciju u floti drži Mercedes-Benz sa svojim Actrosom, tako da su i dva nova tegljača u floti također model Actros. Tegljače je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo.

Isporučeni Actrosi su 2017. godina i imaju kabine bijele boje. Nose oznake 1845, što znači da ih pokreće šestocilindrični motor zapremine 12.809 ccm koji razvija 449 KS. Ovaj Euro 6 motor uparen je sa automatskim mjenjačem od 12 brzina, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Imaju po dva rezervoara za gorivo, glavni 660 i pomoćni 330 litara, a u tank za Ad Blue stane 75 litara. Ove kamione u žargonu zovu mega ili low liner, što znači da su im prednji točkovi veličine 315/60 R22.5, a zadnji 295/60 R22.5. Njihova maksimalna brzina je 90 km/h.

Izvedba kabina je “stream space” koja ima ravni pod sa unutrašnjom visinom od 197 cm. U praksi čak i veoma visoki vozači mogu se bez problema ispraviti. Unutra su na raspolaganju dva kreveta, bluetooth konekcija, klima, grijanje, električni podizači prozora i frižider. Sjedište vozača sa zračnim jastukom i lumbalnom potporom. Vozačima će na raspolaganju biti i rasklopivi stolić koji se nalazi u komandnoj tabli, multifunkcionalni volan, 12/24 V priključci kao i dosta prostora za ostavu ličnih stvari. Mercedes je sinonim za sigurno i udobno putovanje, tako da su i ovi Actrosi opremljeni paketom modernih sigurnosnih sistema iz kojih se izdvajaju adaptivni tempomat i sistem za održavanje kolovozne trake.

Kompaniji F.S. Eurotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2023.