Naslovnica Novosti Dva nova Sprintera isporučena kompaniji Euro petrol oil

Dva nova Sprintera isporučena kompaniji Euro petrol oil

Nakon jesenjske isporuke dva MAN Lion's Coach C R09 autobusa, kompanije Euro petrol oil Zvornik i Sejari d.o.o. Sarajevo su nastavile jako uspješno saradnju. Saradnja je nastavljena sa zimskom isporukom dva nova Mercedes Sprinter 516 CDI minibusa.Nove zvijezde u floti pokreće domaći Mercedesov motor zapremine 2143 ccm, snage 120 kW/160 KS, koji ispunjava Euro 6 norme i koji je uparen sa domaćim ručnim mjenjačem od šest brzina. Vozila su opremljena i gumama u dimenziji 205/75 R16C, što je i standard za ovaj tip vozila. Oba vozila imaju dvoslojna galaxy crna panorama stakla u originalnim otvorima. Elektro brava za otvaranje bočnih vrata se nalazi iza suvozača. Rukohvat na vratima će olakšati ulazak u vozilo. Kao što se vidi, boja vozila je jedna od razlika – bijela i siva. Oba vozila su opremljena sa hrom setom (brave, prednja maska, retrovizori, lajsna iznad zadnje tablice), hrom ratkapama, dubokim gepecima ispod zadnje klupe, dodatnim ski-boksovima, a ono što ih razlikuje od ostalih Sprintera nove generacije u BiH su i vazdušni jastuci.Za ugodnu temperaturu vozača i suvozača će se pobrinuti fabrička Tempmatic Mercedesova klima. Vozaču će na raspolaganju biti i redizajnirani volan nove generacije sa potrebnim dugmićima preko kojih će pratiti sve bitne parametre na kompjuteru vozila. Vozačev prostor je opremljen još sa klima centrom i upravljačkom funkcijom za grijanje putničkog prostora.

Vozaču će duža putovanja olakšati i ergonomsko sjedište u nešto luksuznijoj varijanti. Za klimatizaciju putničkog dijela bić zadužena Yilkar klima, a za grijanje radijator za zagrijavanje, dugačak dva metra sa ventilatorom i Webasto vazdušni grijač. Vozila imaju pod prekriven neklizajućim patosom otpornim na habanje u imitaciji parketa, a unutrašnje tapaciranje je sa vještačkom kožom i meblom. Na bočnim stranama i krovu dominiraju crni romboidi. Unutrašnje tapaciranje vozila je također različito, a sve kako bi se uskladilo sa sjedištima za koja se Euro petrol odlučio.A sjedišta su Sege VIP, turistička anatomska sjedišta sa mrežicama za lične stvari, stol na rasklapanje, obaranje naslonjača, rasklopivim rukonaslonom, sigurnosnim pojasevima i pomicanjem dvojki prema hodniku. U jednom vozilu su ta sjedšta u crno-sivom dezenu, a u drugom crno-smeđem. Vrijedi istaći da je Euro petrol tražio i da na jednom vozilu na naglavcima bude ugraviran i logo kompanije. Vozila imaju i luksuzne galerije za ručni prtljag sa multimedijalnim setom (rasvjeta, difuzori za zrak i zvučnici) iznad svakog reda sjedišta. Za zabavu tokom putovanja biće zadužen Actia mikrofon, Kenwood radio/CD/DVD/MP3 player  sa preklopnim 19-inčnim monitorom i USB punjači na svakom sjedištu.

Kompaniji Euro Petrol Oil želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2020.