Naslovnica Novosti Dva troosovinska autobusa isporučena za Bosna tours Travnik

Dva troosovinska autobusa isporučena za Bosna tours Travnik

Kako bi ljetnu sezonu dočekali što spremnije i u većem kapacitetu, travnička kompanija Bosna tours je od kompanije Sejari d.o.o. kupila dva rabljena troosovinska vozila. Isporučena vozila su Neoplan Tourliner N2216/3 SHDL i MAN Lion's Coach R08. Vozila će biti od velike pomoći, pošto nude veliki kapacitet, kako u vanlinijskom turističkom prevozu tako i na redovnoj liniji za Švicarsku.Prvi je isporučen zlatkasti Neoplan Tourliner prve generacije. Neoplanov model Tourliner je putnički autobus koji sigurno zaslužuje pažnju, posebno zbog svoje štedljivosti. Opremljen je MAN motorom snage 440 KS. Njegov motor ispunjava Euro 4 standard, a uparen je sa MAN TipMatic automatskim mjenjačem od 12 brzina i sa Easy-start sistemom. Dužina vozila je 13,8 metara što daje dovoljna komfora u unutrašnjosti za putnike. Unutrašnjost je opremljena sa 56 + 1 + 1 Vogelovih sjedišta urađenih posebno za Neoplan, u plavo-žutoj kombinaciji kože i tkanine. Sva sjedišta imaju naslon na obaranje te bočno izvlačenje prema hodniku, naslone za noge i ruke, stoliće i mrežice za lične stvari uz obavezne sigurnosne pojaseve.

Vozaču će, osim brojnih MAN sigurnosnih sistema, putovanje olakšati i ugrađena navigacija te kamera za vožnju unazad, a na raspolaganju vozačkoj posadi će biti i krevet kod drugih vrata. Za vrijeme putovanja putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva CD/MP3/DVD player i dva LCD monitora. Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo ima respektabilan prtljažni prostor, dva rezervoara za gorivo i naravno za dugolinijska putovanja – toalet. Od servisne opreme za putnike svakako će dobro doći i dva Frenzel frižidera – standardni u prednjem dijelu kapaciteta 56 litara te drugi koji se nalazi na vrhu toaleta. Također, i kuhinja je od Frenzela, a pored kuhinje se nalazi i utičnica od 220 V.

Ubrzo poslije Neoplana, vozni park je pojačao i MAN Lion's Coach u također troosovinskoj izvedbi. Isporučeno vozilo je 2015. godište i radi se o najdužoj verziji ovog modela od 13.8 metara. Vozilo je opremljeno sa MAN D2676LOH motorom snage 353 kW/480 KS, koji ispunjava Euro 6 standarde. Kombinaciju zatvara MAN TipMatic automatski mjenjač sa intarderom koji će osigurati tihu, glatku i štedljivu vožnju.Zahvaljujući većem međuuosovinskom razmaku, vozilo nudi respektabilnih 12,1 metara kubnih za smještaj prtljage. Ova generacija vozila, pored standardnog MAN natpisa naprijed ima i posebnu hromiranu lajsnu iznad maske na kojoj se nalazi i poznati Lav, zaštitni znak ovog njemačkog proizvođača autobusa.

Autobus je urađen u luksuznijoj izvedbi što se primjeti odmah po ulasku u unutrašnjost. Pod je urađen u imitaciji parketa, a vozaču će na raspolaganju biti svi sigurnosni uređaji i sistemi potrebni da se osigurna sigurna i udobna vožnja za putnike. Za dodatnu sigurnost putnika u vozilu pobrinuće se kamera iznad drugih vrata, a za sigurnost vozila i ostalih učesnika u saobraćaju i vanjska kamera smještana na zadnjem dijelu vozila. Ergonomskim radnim prostorom vozača dominira multifunkcionalni volan, a vozač će svakako profitirati i od fabričke navigacije, posebne klime i mikrofona koji se nalazi uz sjedište koje se prilagođava prema masi vozača.

Osim vozača, i putnici će uživati u svakom putovanju sa ovim autobusom. Putnici će se voziti na turističkim Kiel sjedištima urađenim u luksuznom stilu po narudžbi. Karakterište ih crno-siva kombinacije tkanine sa kožnim naslonom za glavu te crvenim kederom koji se uklapa sa crvenim zavjesama. Od ostale opreme vrijedi istaći dva frižidera, mikrofon, dva LCD monitora, Bosch audio/video sistem, toalet te kuhinja sa bojlerom i kafe aparatom. Ipak, putnicima će se najviše svidjeti činjenica da je svaki red sjedišta opremljen sa 230 V utičnicama pa će imati mogućnost uživanja tokom vožnje u dodatnim sadržajima. Za svaki slučaj, na zidu toaleta se nalaze dodatne tri utičnice.

Kompaniji Bosna tours Travnik želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2019