Naslovnica Novosti Dvije firme, dva crvena Volva i dva nova Profi Linera!

Dvije firme, dva crvena Volva i dva nova Profi Linera!

Prethodnih sedmica kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za teritoriju Bosne i Hercegovine, isporučila je dva nova skoro pa identična modela Profi Liner. Prvi Krone Profi Liner je isporučen kompaniji DA & MA company iz Brčkog, a drugi kompaniji Spare Parts iz Živinica. Zanimljivo je da su oba Profi Linera za dvije kompanije isporučeni novi, a da će ih dužiti i dva crvena Volva.

Opremljena visokokvalitetnim komponentama do najsitnijih detalja, Profi Liner je čvrsta, pouzdana, praktična i prije svega ekonomična poluprikolica. Šasija je ekstremno čvrsta i stabilna, a osnovna oprema počinje sa vrhunskom zaštitnom kataforezom, prvoklasne serijske komponente i višestruko nagrađivano Multilock fiksiranje utovara što garantuje male troškove održavanja, stabilnost i, ako je potrebno, praktičnu zamjenu komponenata.

Isporučena vozila imaju skoro pa identičnu opremu koja se sastoji od čeličnog prednjeg zida i zadnjih dvokrilnih vrata. Cerada je u prepoznatljivoj sivoj Krone boji. Kada govorimo o prepoznatljivim detaljima Krone priključnih vozila nezaobilazni su i bočni branici te naravno zadnji branik. Na zadnji branik su montirana i multifunkcionalna Hella svjetla. Profi Lineri za Brčko i Živinice su opremljeni SAF osovinama i Michelin gumama u dimenziji 385/55 R22.5.

U zadnjem dijelu nalaze se i po dva podmetača za točkove i dva nosača za rezervne gume te ljestve za lakši ulaz. Unutrašnjost je opremljena premium Krone podom te drvenim letvama. Napredni Wabco i EBS sistemi će se pobrinuti za sigurnost tereta, samog vozila i ostalih učesnika u saobraćaju. Ono što ova dva Profi Linera izdvaja je pomični Edscha krov, pa se zahvaljujući njemu može postići da unutrašnja visina iznosi 2,95 cm što će omogućiti utovar i dodatnog tereta.

Kompanijama Spare Parts i DA & MA želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljnjoj saradnji!

august, 2020.