Naslovnica Novosti Električna VDL Citea – Autobus godine u BiH za 2020

Električna VDL Citea – Autobus godine u BiH za 2020

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan dvadesetprvi “Izbor automobila godine” u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija organizirana je u Domu mladih – Skenderija, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

U kategoriji Autobus godine bili su nominirani:
BMC Neocity
Higer E8
Isuzu Citiport CNG
Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD/2
VDL Citea SLF-120 Electric

Ubjedljivu pobjedu je odnio naš kandidat VDL Citea SLF-120 Electric i ponio je titulu Autobus godine u Bosni i Hercegovini. Vrijedi istaći i da je drugo mjesto zauzeo Isuzu Citiport CNG.

Ovo je prvi put da neki VDL autobus ponese ovu nagradu. Pobjeda je još bitnija pošto se prvi put radi i o električnom autobusu, a dobar rezultat ovogodišnjeg izbora je podebljalo i drugo mjesto Isuzu vozila. Ponosni smo na činjenicu da smo ove godine kandidovali dva vozila na alternativne pogone koji su svakako budućnost ove branše i industrije.

VDL Bus & Coach je vodeći proizvođač električnih autobusa u Evropi i partner mnogim prevoznicima u procesu prelaska dizelske flote na električnu. Da bi postigli nultu emisiju, VDL Bus & Coach razvio je poseban proces prelaska kako bi pomogao kupcima. Od analize, definiranja i izračunavanja projekata, do implementacije, testiranja i svakodnevnog poslovanja. Glavna zvijezda u ovom procesu je VDL Citea – autobus koji je održiv i pouzdan, sa dinamičnim dizajnom i učinkovitim pogonskim sklopom.

Osim toga, Citea nudi i niske troškove poslovanja, izvrsnu preglednost i sigurnost u vožnji te izvrsnu dostupnost. Električna Citea je zasnovana na modularnom konceptu. To znači da ovaj koncept omogućava bilo kojem prevozniku da konfigurira vlastiti rad nulte emisije.

februar, 2020.