Naslovnica Novosti Euro Petrol Oil preuzeo još dva autobusa

Euro Petrol Oil preuzeo još dva autobusa

Sjajna saradnja između kompanija Euro Petrol oil iz Zvornika i Sejari d.o.o. Sarajevo rezultirala je i dodatnom isporukom u ovoj godini, a isporučena su dva autobusa i to MAN Lion's Coach R07 i Neoplan Cityliner N1216 HD.

Nakon nedavne isporuke jednog MAN autobusa, kompanije Euro Petrol Oil je ponovo iskazala interes za takav autobus pa im je osiguran autobus prema željama. Isporučeni MAN je 2016. godina i ima MAN Euro 6 motor snage 324 kW tj. 440 KS u kombinaciji sa automatik ZF mjenječem sa 12 brzina.

Vozilo je u trenutku isporuke imao nešto više od 360.000 pređenih kilometara, a sa sigurnosnog aspekta opremljen je sa svim sistemima aktivne i pasivne pomoći vozaču. Vanjski izgled krasi sivi bočni polu-luk i linija sa Supreme modela te originalne MAN ratkape.

Vozačko sjedište je sa kožnim dodacima i dodatnim vibracijama koje vozaču šalju sistemi aktivne i pasivne pomoći. Kokpit je opremljen sa mikrofonom za vozača, multifunkcionalnim volanom te multimedijalnim uređajem koji ima i fabričku navigaciju. Vrijedi napomenuti da je vozilo opremljeno kamerom za vožnju unazad te kamerom iznad drugih vrata i da se obje kamere nadgledaju preko monitora na multimediji.

U unutrašnjost osim vozača i suvozača može da se smjesti 49 putnika u udobna sjedišta koja su urađena u kombinaciji sive kože i tkanine sa crvenim kožnim kederima. Sva sjedišta su opremljena stolićima na preklop, mrežicama za lične stvari, rukonaslonom na preklop te opcijom izvlačenja dvojki prema hodniku za veću udobnost na daljim putovanjima. Pod je urađen u imitaciji parketa, a putnicima je na raspolaganju standardni sistem klimatizacije i grijanja. Putnicima će na raspolaganju još biti i Bosch audio/video sistem sa mikrofonom i dva LCD monitora, kuhinja, dva frižidera i toalet. Također, vozilo je opremljeno i sa nekoliko utičnica 230 V.

S druge strane, Neoplan Cityliner dijeli dosta sličnosti sa MAN autobusom. Motor i mjenjač su im potpuno isti, ista im je i boja te kapacitet sjedišta uz naravno bogatu opremu koju oba vozila posjeduju. Vanjski izgled pored bezvremenskog izgleda uljepšavaju i alcoa dura bright felge. Vozačev radni prostor je manje-više isti kao i kod opisanog MAN autobusa sa svim potrebnim sistemima i opremom, a u trenutku isporuke je imao manje od 230.000 km na satu. Interesantno je da ovaj autobus ima i dodatnu kameru za opciju snimanja ispred pa se ona može spojiti na monitore i puštati putnicima uživo snimka sa puta.

Putnički prostor karakterišu malo deblja i luksuznija Kiel sjedišta sa kožnim naglavcima. Vozilo je opremljeno sa toaletom, dva frižidera i dodatnim ormarićem za ostavu, podom u imitaciji parketa, nekoliko 230 V utičnica, Konvektinom klimom i Spheros dodatnim grijanjem. Za razliku od MAN-a, Neoplan je opremljen malo boljom audio i video opremom. Tako Neoplan, pored vozačevog ima još dodatna dva mikrofona od čega je jedan bežični. Putnici će tokom putovanja uživati u čak tri LCD monitora od čega su dva monitora na izvlačenje s krova pomoću električnog motorića.

Kompaniji Euro Petrol Oil želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2021.