Naslovnica Novosti Eurotrans i Krone Mega Liner: Tradicija se nastavlja!

Eurotrans i Krone Mega Liner: Tradicija se nastavlja!

Dobre stvari ne treba mjenjati. Zato kompanija Eurotrans Sarajevo već duži niz godina svoje povjerenje ukazuje kompaniji Sejari d.o.o. Sarajevo i brendu Krone. U tome svemu prednjači model Mega Liner, koji je za poslove ove kompanije pokazao kao pun pogodak. Vozni park je nedavno proširen novom Krone poluprikolicom modela Mega Liner i flotu sada čini 100% Krone poluprikolice.

Isporučeni Mega Liner ima šasiju i pod nove generacije. Radi se o novoj inovaciji Krone fabrike koju čini zavarena konstrukcija merdevinastog tipa u modularnom dizajnu. Na ovaj način izgled šasije je znatno promjenjen i olakšan, ali je promjenjen i izgled poda. Osim toga, mjenjanje poda je znatno olakšano i pojednostavljeno, ali su zadržane premium karakteristike. Multilock sistemom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je također standard. Šasija je monitara na BPW osovine sa Continental gumama u dimenziji 385/55 R19.5. Kao i uvijek do sada – prva osovina je podizna.

Disk kočnice na svim osovinama i Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti će pomoći u osiguranju tereta te povećati sigurnost vozila u saobraćaju. Vozilo je opremljeno sa LED rasvjetom koja uključuje bočna konturna svjetla i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla koja uključuju svjetlo za maglu i vožnju unazad.

U unutrašnjosti se nalazi već spomenuti Premium Krone pod nove generacije koji može izdržati opterećenje do 7.000 kg osovinskog tereta viljuškara. Tu je i neizostavni Edscha hidraulički podizni krov do 500 mm na sva 4 ugla koji osigurava unutrašnju visinu do 3.000 mm, uz bočnu utovarnu visinu do 2.845 mm. Prednji zid je čelični i dodatno je ojačan iznutra sitastom pločom, dok su zadnja vrata od aluminijuma i duplim bravama. Od ostale opreme možemo izdvojiti dva reda aluminijumskih i tri reda drvenih letvi, XL certifikat i certifikat za prevoz pića, merdevine pozadi za lakši ulazak, dva rezervna točka sa dva nosača za rezervne gume, dva podmetača za točkove i kutija za alat.

Kompaniji Eurotrans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2022.