Naslovnica Novosti F.S. Eurotrans bogatiji za tri nove Krone poluprikolice

F.S. Eurotrans bogatiji za tri nove Krone poluprikolice

Kompanija F.S. Eurotrans je nastavila sa ulaganjem u obnovu i modernizaciju voznog parka u ovoj godini tako što su za svoje potrebe nabavili još tri nove Krone poluprikolice. Vozila su nabavljena od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je ovlašteni distributer i zastupnik ovog njemačkog brenda priključnih vozila.

Sve isporučene poluprikolice su sa podiznim krovom i podesivim visinama, a radi se o dva modela Mega Liner i jedan Profi Liner. Isporučena dva Mega Linera imaju novu generacije merdevinaste šasije uz neizostavni multilock sistem. Opremljene su domaćim Krone osovinama te pneumaticima proizvođača Continental u dimenziji 385/55 R 19.5. Uz vozilo su došla i dva rezervne točka, također proizvođača Continental. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti i EBS-om. Unutrašnjost je opremljena sa dodatnom zaštitom na prednjem zidu, premium podom nove generacije i sa tri reda drvenih i dva reda aluminijumskih letvi.

S druge strane, isporučeni Profi Liner je također opremljen sa domaćim Krone osovinama, ali sa pneumaticima u dimenziji 385/55 R 22.5. Pored toga, uz vozilo je isporučen i jedan rezervni točak istih dimenzija. Vrijedi istaći da matice na točkovima imaju plastične poklopce sa Krone logom, koji daju ljepši izgled vozilu, ali i dodatno štiti matice od prljavštine i oštećenja. Zahvaljujući svojoj šasiji, gumama i podiznom krovu ovaj “Profesionalac” može da ima unutrašnju visinu od maksimalno 2,95 metara što će svakako doći do izražaja s vremena na vrijeme. Unutrašnjost je pored premium poda i prednje dodatne zaštite, opremljena i sa čak pet redova drvenih i tri reda aluminijumskih letvi.

Isporučene poluprikolice imaju dosta toga zajedničkog, a možemo spomenuti jednu kutiju za alat, XL certifikat EN 12642 XL te cerifikat za prevoz pića VDI 2700, dva nosača za rezervne gume, prve osovina kao podizne, dva podmetača za točkove, plastične blatobrane, novu generaciju bočnih i zadnjeg branika, a i cerada su iste boje tj. bijelog aluminijuma. Još jedna zajednička stvar na sve tri poluprikolice je i full LED rasvjeta. Radi se o novoj generaciji Hella svjetala koja je dizajnirana posebno za Krone. I ostala rasvjeta na vozilu je u LED tehnologiji, a čine je bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca, dva LED konturna svjetla sa gumenom ručicom i LED rasvjeta tablice. 

Kompaniji F.S. Eurotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2023.