Naslovnica Novosti Flotna isporuka 12 vozila kompaniji Centrotrans Sarajevo

Flotna isporuka 12 vozila kompaniji Centrotrans Sarajevo

Sredinom jula kompanija Sejari d.o.o. je isporučila 12 autobusa kompaniji Centrotrans iz Sarajeva, od čega je 10 novih vozila. Radi se o 10 novih autobusa Isuzu Novociti i dva rabljena autobusa marke MAN, modela Lion's Coach R07 i R08.

Prije ove isporuke, vozni park Centrotransa je imao 13 vozila Isuzu Novociti, a sada se taj broj još i povećao. Ovi minibusevi kvalitetom i uslugama ispunjavaju stroge evropske standarde u javnom prevozu putnika. Osim toga, Novociti vozila su opremljena sa Euro 6 motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri, kao i platformama za prijevoz invalidnih lica. Putnicima će biti na raspolaganju 25 sjedišta uz određeni broj mjesta za stajanje. Od ostalih značajki u svakom slučaju vrijedi spomenuti i četiri unutrašnje kamere koje prate prednja vrata, zadnja vrata te šta se dešava ispred i iza vozila. Na ovaj način će putnici imati veći stepen zaštite kao i sam vozač te vozilo. Također još jedna novina na ovoj generaciji su prednji i bočni displeji za linije. Iz Centrotransa su zadovoljno istakli da će pobrojana oprema i značajke dodatno unaprijediti uslugu i kvalitet prevoza na padinskim linijama koje obavlja njihova kompanija.

Drugi dio ove važne isporuke čine dva MAN autobusa, jedan dvoosovinac i jedan troosovinac. Oba vozila su 2013 godina i sa relativno malim kilometražama (u trenutku naše posjete cca. 271.000 i 308.000 km) te u izvrsnom vizuelno-tehničkom stanju. Oba vozila ispunjavaju Euro 5/EEV standarde ispušnih gasova, oba vozila imaju automatske mjenjače, dok su im razlike u motoru i ukupnom kapacitetu, što je i za očekivati. Naime, dvoosovinca pokreće motor snage 324 kW tj. 440 KS i ima ukupan kapacitet od 49+1+1, dok troosovinac ima motor jačine 353 kW/480 KS i ukupan kapacitet 57+1+1. Dvosovinski MAN se posebno ističe pošto se radi o posebnoj seriji sa Efficient Line opremom. Naime, ova serija je predstavljena na sajmu IAA 2012 i predstavlja seriju koja za cilj ima smanjenje operativnih troškova za prevoznika, uštedu u gorivu, a sve to uz maksimalnu snagu i udobnost za putnike i vozača. Naravno brojni sigurnosni sistemi nisu izostavljeni.

Putnici će u oba vozila moći uživati u full opremi koja podrazumijeva sisteme grijanja i klimatizacije, audio/video sistemu sa dva monitora, kuhinji, frižiderima, toaletu, više vrsta rasvjete te posebno ugodnim ekskluzivnim Kiel sjedištima koja ima MAN amblem na naslonjaču. Dodatni dašak eleganciji dodaje i pod u imitaciji parketa u oba vozila.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima!

august, 2018