Naslovnica Novosti Frigošped i Krone nastavljaju uspješnu priču

Frigošped i Krone nastavljaju uspješnu priču

Frigošped iz Žepča je poznat po dvije stvari: Volvo kamionima i crvenim kompozicijama koje voze. Treća stvar po čemu postaju prepoznatljivi na domaćim i evropskim cestama, a na našu veliku radost, su i Krone poluprikolice!Uspješna saradnja nedavno je nastavljena sa isporukom još jedne Krone poluprikolice i to modela Mega Liner. Naravno da je isporučena poluprikolica, kao i sve ranije, sa prepoznatljivom crvenom ceradom. Novo priključno vozilo zadužio je i nov kamion, naravno Volvo, tako da se tradicija kombinacije Volvo – crveni Krone uspješno nastavila.

Isporučeni Mega Liner je 2017. godina i predstavlja pravog profesionalca među mega prikolicama. Krone je jedan od začetnika mega prikolica i Mega Liner “živi svoje ime”, što ne podrazumjeva samo veliki tovarni kapacitet od 100m3 nego i mega opremu. Poluprikolica je opremljena sa šest Michelin X-Line pneumatika dimenzija 385/55 R22,5, kao i sa dva rezervna pneumatika istog proizvođača. Pneumatici su montirani na SAF osovine, a dodatni atraktivni izgled točkovima dat će i sivi poklopci šarafa na felgama. Da se vizuelni dojam dodatno upotpuni, prednji zid i zadnja vrata su također obojena u crvenu boju.

Od ostale opreme vrijedi istaći sanduk za alatu, LED rasvjetu, dva podmetača za točkove, zasebne blatobrane za svaki točak, čak sedam redova alu letvi i jedan red drvenih letvi te podizni krov. Kao i sva Krone priključna vozila, tako je i ovaj Mega Liner opremljen XL certifikatom.

septembar, 2017