Naslovnica Novosti Hano trans obogatio vozni park sa novim Krone Mega Linerom

Hano trans obogatio vozni park sa novim Krone Mega Linerom

Kompanija Hano trans iz Sarajeva je već tradicionalni kupac Krone prikolica koje su opravdale njihovo povjerenje, a ove godine su otišli i korak dalje. Nakon nekoliko manjih prikolica sa nadogradnjama na Krone Mega Carrier modelu, sada se menadžement kompanije odlučio i na nabavku jedne poluprikolice. Izbor je pao na klasični model Mega Liner najnovije generacije.

Isporučeni Mega Liner ima maksimalnm utovarni kapacitet, što mu daje veliku svestranost. Također, radi se o vozilu iz nove generacije sa novom šasijom i podom. Sa vanjske strane nezaobilazni su Krone bočni i zadnjik branik, na kojem se nalazi i rasvjetni panel.

Vozilo je isporučeno na domaćim Krone osovinama sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama na kojim se nalaze Continental Conti Hybrid HT3 pneumatici u dimenziji 435/50 R19,5. Prva osovina je naravno podizna kako bi se ekonomski uštedilo na potrošnji i gumama kada poluprikolica nije opterećena. Za dodatni ljepši izgled, na svim maticama felge se nalaze i ukrasni plastični poklopci sa Krone natpisom.

Kako bi i kompozicija, ali i roba bila sigurna tu je Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti i EBS-om. Također, u unutrašnjosti se nalazi i patentirani Krone Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta. Graničnici za palete u unutrašnjosti sa obje strane, visine 20 mm, će dodatno osigurati palete i robu koja je na njima. Vozilo će biti uočljivo u noćnom radu zahvaljujući LED bočnim markerima, LED konturnim svjetlima, LED svjetlima za tablice te multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima, sa uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad. Premium pod i brtvljenje poda je još jedna značajka svih Krone poluprikolica pa tako i ove.

Za maksimalnu visinu utovara od tri metra pobrinut će se Edscha pomični hidraulički krov. On ima podesive vozne visine u koracima od 50 mm i podiže se na četiri ugaona stupa odvojeno što daje veću fleksibilnost pri utovaru i istovaru. Bočna utovarna visina iznosi oko 2,85 metara. Od ostale opreme na ovom novom Mega Lineru možemo izdvojiti merdevine pozadi za lakši ulaz, dva nosača rezervnih točkova uz jedan rezervni točak, podmetače za točkove, dvije kutije za alat, četiri reda aluminijumskuh letvi u unutrašnjosti, carinsko uže i naravno XL certifikat.

Kompaniji Hano trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2022.