Naslovnica Novosti Interact Visoko se opredijelio za nov Krone Profi Liner

Interact Visoko se opredijelio za nov Krone Profi Liner

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Krone prikolica i poluprikolica, je prošlog mjeseca zabilježila još jednu novu uspješnu isporuku novih Krone proizvoda i na svoju referentnu listu stavila još jednog novog zadovoljnog partnera. Radi se o kompaniji Interact d.o.o. Visoko, koja se opredijelila za novu poluprikolicu, a izbor je pao na model Krone Profi Liner.Interact je osnovana 2010. godine i osnovna djelatnost je proizvodnja, pretakanje, pakiranje, razblaživanje, skladištenje, distribucija hemikalija, prehrambenih aditiva i specijalnih produkata. U sklopu toga postoji i vozni park koji je zadužen za prevoz određenih roba i materijala.

Novi Profi Liner je standardna poluprikolica čiju šasiju čini dvostruki-T-dužinski nosač zavaren sa poprečnim nosačima. Na šasiji se nalazi i Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Naravno tu su nezaobilazni bočni Krone branik, te zadnji branik koji je nove generacije i koji je Krone uveo u serijsku proizvodnju i prije obaveznog stupanja na snagu u EU (septembar, 2021.). Vozilo je isporučeno na domaćim Krone osovinama sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama. Na njima su montirane gume u dimenziji 385/55 R 22.5 proizvođača Continental. Vrijedi istaći da je prva osovina podizna.Ta sigurnost samog vozila, ali i tereta te ostalih učesnika u saobraćaju pobrinut će se Wabco kočioni sistem u kombinaciji sa EBS i sistemom stabilnosti. Sva rasvjeta na vozilu je u LED izvedbi, a ističu se posebno dizajnirana Krone multifunkcionalna zadnja svjetla brenda Hella sa uključenim jednim svjetlom za maglu i jednim svjetlom za vožnju unazad. Pod je Krone Premium, dok je jedna posebnost ove poluprikolice i podizni krov Edscha. Zahvaljujući njemu, bočna utovarna visina iznosi 2.810 mm, a ukupna unutrašnja do 2.950 mm. Krov se naravno može podizati do 500 mm na 4 ugaona stupa odvojeno u podesivim voznim visinama u koracima od 50 mm. Krov se pomiče prema nazad i dodatno je dijagonalno ojačanje u krovnoj ceradi.

Od ostale opreme na novom “Profesionalcu” kod Interacta možemo spomenuti merdevine pozadi za lakši ulaz, šipku za vrata, tri podmetača za točkove, dva nosača rezervnih guma, željezne trapez uglove pozade, dvije reflektirajuće oznake ECE R 70 na zadnjem braniku, kutiju za alat, četiri reda aluminijumskih letvi V profila te neizostavni XL certifikat. Cerada na isporučenom vozilu je standardne boje bijelog aluminijuma.

Kompaniji Interact želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

august, 2021.