Naslovnica Novosti Isporučen još jedan autobus za Bosna tours Travnik

Isporučen još jedan autobus za Bosna tours Travnik

Odlična saradnja između kompanija Sejari d.o.o. iz Sarajeva i Bosna tours iz Travnika tokom 2019. godine rezultirala je isporukom i trećeg autobusa u ovoj kalendarskoj godini. Nakon Neoplana i MAN-a, stigao je još jedan MAN.

Za razliku od prethodnog modela Lion's Coach R08, novi autobus je model Lion's Coach R09. Novo vozilo ima dužinu od 13,260 mm, što je za 540 mm kraće od standardne troosovinske verzije. Prva registracija je bila 2014. godine, a vozilo karakteriše lijepa metalik crvena boja. Pokreće ga MAN motor, koji ispunjava Euro 5/EEV norme, snage 328 kW tj. 440 KS u kombinaciji sa automatskim ZF AS-tronic mjenjačem od 12 brzina. Dodatni ugođaj u vožnji po noći pružit će fabrički xenon farovi, a za sigurnost će se pobrinuti kamera monitorana na zadnji dio vozila.

Vozački prostor je standardan kao i kod svih MAN vozila ovog tipa gdje dominira multifunkcionalni volan sa velikim MAN logom. Od pomoći će svakako biti i brojni aktivni i pasivni sistemi pomoći u vožnji, kao i retarder, tempomat i fabrička navigacija. Vozačka posada će također na pauzama moći koristiti i spavaonu za odmor koja se nalazi iza drugih vrata. Za veću sigurnost putnika pobrinut će se još jedna kamera – iznad drugih vrata, preko koje vozač može pratiti situaciju oko drugih vrata.

Ukupni kapacitet vozila je 54 putnika, koji će se voziti na izvrsnim Kiel sjedištima u Delux izvedbi koja podrazumjeva kombinaciju duple tkanine i kožnih dijelova. Naslon za glavu, bočni dijelovi naslonjača i sjedala te bočni kederi su urađeni u kožnoj varijanti, a ostali dio u tamno plavoj tkanini. Sva sjedišta su u odličnom stanju i putnici će sigurno uživati vozeći se u njima. Sv sjedišta imaju rukonaslone do hodnika, opciju bočnog pomjeranja, sigurnosne pojaseve, naslon za noge te mrežicu za lične stvari i stolić kao i MAN natpis na sredini.

Pod je urađen u imitaciji parketa, a putnici će tokom putovanja, osim udobnih sjedištam moći koristiti i prednosti koje sa sobom nose dva frižidera, toalet, kuhinja, klima uređaj sa opcijom manuelnog podešavanja iznad svakog sjedišta, sistem grijanja, rasvjete te naravno povećanog razmaka za noge zbog broja sjedišta i izvedbe vozila. Dodatna ponuda tokom vožnje biće dva mikrofona i Bosch audio-video sistem sa dva LCD monitora. Zanimljivo je da se putnicima na monitore može pustiti plan puta preko navigacije i da prate put u realnom vremenu, a dodatni dašak ekskluzivnosti u vozilu daje drugi monitor koji je montiran na sredini vozila i koji se izvlači iz krova preko elektro motorića.

Kompaniji Bosna tours Travnik želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2020.