Naslovnica Novosti Isporučen još jedan nov Isuzu Novociti kompaniji Centrotrans

Isporučen još jedan nov Isuzu Novociti kompaniji Centrotrans

Kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo i Centrotrans Sarajevo su ovu novu 2024. godinu započeli sa isporukom novog midibusa Isuzu Novociti. Kompanija Centrotrans obavlja mnoge linije u Kantonu Sarajevo pa je ovaj tip vozila idealan za mnoge linije. Također, ovaj model se odlično pokazao kako za redovne linije, tako i za prevoz đaka i radnika.

Isporučeno vozilo je bijele boje i već je brendirano prema normama kompanije Centrotrans i odlično se uklopio u ostatak flote. Vozilo je dugo 7,5 metara dok sa klima uređajem ima visinu od oko 3,3 metra. Unutrašnjost vozila može da primi nešto malo preko 40 putnika plus vozač. Sjedišta, njih 25, su urađena u gradsko-prigradskoj varijanti i presvučena su tkaninom. U zadnjem dijelu se nalaze i četiri sjedišta na preklop te prostor za korisnike invalidskih i dječijih kolica. Vozilo je opremljeno sa domaćim Isuzu motorom snage 140 kW/190 KS koji ispunjava najnovije EU direktive Euro 6E o štetnim gasovima i ručnim mjenjačem koji ima šest brzina.

Vozilo ima gume proizvođača Bridgestone u dimenziji 215/75 R17.5, a na zadnjoj osovini su zračni jastuci dok obje osovine imaju disk kočnice. Kapacitet rezervoara iznosi oko 130 litara uz dodatak i rezervoara od 16 litara u koji se sipa Ad Blue tečnost. Vozilo je opremljeno i sistemima ABS, ASR i EBD dok se na zadnjoj osovini nalazi i ECAS (kneeling funkcija). Dodatnu sigurnost pružit će i zvučni sigunal za vožnju unazad. Isporučeni model predstavlja drugu generaciju Novociti vozila pa njegov moderni izgled upotpunjuju DRL dnevna svjetla kao i zadnja svjetla za maglu.

Dvoja dvokrilna vrata će olakšati i ubrzati protok putnika, a zadnji dio je niskopodni. Također, u zadnjem dijelu se nalazi i ručna rampa za korisnike invalidskih i dječijih kolica, koja ima i bočne pregrade. U ovim hladnijim danima dobro će doći sistem grijanja sa dodatnim predgrijačem Eberspächer, dok će u tokom vrelih ljetnih dana na raspolaganju biti Safkar digitalni klima uređaj, a prozori su opremljeni i sa kliznim prozorčićima za dodatno provjetravanje.

Bitno je spomenuti i da je vozilo opremljeno sa automatskim sistemom za detekciju i gašenja požara u motornom prostoru. Također, vozilo je opremljeno sa prednjim i bočnim linijskim displejom što će svakako biti od koristi u svakodnevnoj upotrebi. Novina za putnike su i USB priključci u putničkom prostoru te vozačkoj kabini.

Od ostale opreme možemo istaći digitalni tahograf, digitalni sat, servo upravljač podesiv po dubini i visini, sjedište vozača podesivo i sa zračnim ogibljenjem, krovni izlaz u slučaju opasnosti, čekići za razbijanje stakala u slučaju opasnosti, radio sa opcijom CD i MP3 playera te USB priključkom, protivpožarni aparat, rezervni točak, set alata te set za mjenjanje i dopuhivanje guma.

Kompaniji Centrotrans se zahvaljujemo na povjerenju i želimo im puno sreće, uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2024.