Naslovnica Novosti Isporučen još jedan nov Mega Liner kompaniji Dedajić!

Isporučen još jedan nov Mega Liner kompaniji Dedajić!

Kompaniji Dedajić d.o.o. iz Sarajeva smo isporučili prvu Krone poluprikolicu u ovoj kalendarskoj 2022. godini, a radilo se o modelu Mega Liner. Nedavno smo isporučili i drugu poluprikolicu, a ponovo se radilo o novom Krone Mega Liner modelu.

Izbor za Mega Liner je bio lagan pošto vozni park sačinjavaju isključivo mega poluprikolice, a interesantno je da je zapravo Krone prvi u svijetu patentirao i počeo serijsku proizvodnju mega poluprikolica tako da znanje i iskustvo koje Krone posjeduje u ovom segmentu je zaista ogromno.

Kompanija Dedajić svoje poluprikolice naručuje u skoro potpuno istoj specifikaciji, pa je tako bilo i ovaj put. Isporučeni Mega Liner sa nižom šasijom, što znači veći utovarni prostor. Međutim, ovo je prvi Mega Liner u floti koji ima novi tip šasije. Radi se o merdevinastom modularnom dizajnu šasije koji donosi mnoga unaprijeđenja. Na vozilo su montirane domaće KRONE osovine sa zračnim ovjesom i 385/55 R19.5 gumama brenda Continental. Prva osovina je podizna, a sigurnost će osigurati disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Bolju vidljivost će osigurati Hella rasvjetni panel sa dva dodatna svjetla pozadi i na posebno ukrašenom Krone braniku uz ostalu LED rasvjetu. Zanimljivo je da poluprikolica ima dodatno unutrašnje svjetlo koje će olakšati utovar i istovar u noćnim satima. Da se ulaz dodatno zaštiti, kupac je izabrao dodatnu čeličnu ploču da se spriječi oštećenje i vozila i poda, koji je također redizajniran, ali je zadržao i dalje svoja premium svojstva.

Unutrašnja visina utovarnog prostora je tri metra, zahvaljujući Edscha kliznom i podiznom krovu do 500 mm na 4 ugaona stuba odvojeno, a bočne cerade su rolo. Unutra se nalaze i tri reda drvenih te dva reda aluminijskih letvi. Prednji zid je standardno čelični sa dodatnim ojačanjem iznutra, a zadnja vrata aluminijska Od ostale opreme novi Mega Liner donosi i dvije rezervne Continental gume, dva nosača rezervnih točkova, dva podmetača za točkove, dvije kutije za alat i rezervoar za vodu kapaciteta 50 litara uz nezaobilazni XL certifikat i dodatni VDI 2700 Bl.12 certifikat za prevoz pića. Kao i uvijek do sada boja cerade je boja bijelog aluminijuma.

Kompaniji Dedajić želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

septembar, 2022.