Naslovnica Novosti Isporučen Krone Profi Carrier za kompaniju EZ Busovača

Isporučen Krone Profi Carrier za kompaniju EZ Busovača

Prošlog mjeseca je uspješno završena isporuka Krone prikolice, model Profi Carrier novom kupcu, a to je kompanija EZ Busovača. Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je uz pomoć svojih partnera uspješno okončala još jednu isporuku i što je veoma bitno – dobila još jednog zadovoljnog kupca.

Kao i velike poluprikolice, tako i ovaj mali dvoosovinski član Krone porodice ima šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačem kao i spoljni ram sa zavarenim poprečnim nosačima i traverzama. Neizostavan je i Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Pofi Carrier ima dužinu od 7,3 metra te širinu od 2,4 metra.Na novoj prikolici su ugrađene Krone osovine sa disk kočnicama, a na njih je monitorano četiri KRONE Easy Rider gume. Isporučena je i jedna rezervna guma, koja se nalazi na desnoj strani između osovina. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco Premium kočioni sistem, kao i podmetač za točkove te Hella svjetlosna grupa postavljena na zadnji branik koja se sastoji još i od dodatnog svjetla za vožnju unazad te svjetla za maglu.

Po želji kupca stavljene su još i bočne stranice, alumunijumske dvodijelne, visine 600 mm, dok je prednji zid napravljen od profilisanog lima, koji je prekriven ceradom. Pod je izrađen od vodootporne špere u protivkliznoj konfiguraciji, presvučen zaštitnim protivkliznim filmom (fenolnom folijom) sa halkama za vezivanje tereta integrisanim u obodnom čeličnom parapetu. Nova prikolica je uparena sa novim Iveco Stralis kamionom, a već je dobila i prepoznatljivu ceradu.

oktobar, 2017