Naslovnica Novosti Isporučen MAN Lion's Coach R07 kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo

Isporučen MAN Lion's Coach R07 kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo

Kompanija Centrotrans Istočno Sarajevo je nastavila tradiciju MAN autobusa u svojoj floti pošto je nedavno za svoje potrebe kupila još jedan MAN Lion's Coach. Autobus je kupljen od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, a radi se o dvoosovinskom vozilo oznake R07. Vozilo je sive boje i isticat će se po tome od ostalih MAN autobusa koji su bijele boje.

Isporučeno vozilo je 2010. godina, ima dužinu od 12 metara, široko je 2,5, a visoko je 3,9 metara. Opremljen je sa MAN motorom jačine 440 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem koji ima šest brzina. To sve znači i da vozilo ispunjava Euro 5/EEV norme ispušnih gasova, a u trenutku isporuke je imao 504.000 pređenih kilometara. Rebrasta maska sa tri prepoznatljiva slova M-A-N i logom ispod je već standardna na ovim modelima. Vanjski izgled je upotpunjen i sa setom ratkapa također sive boje. MAN Lion's Coach je omiljen među prevozničkim kompanijama u Bosni i Hercegovini o čemu svjedoči i njihov broj na cestama.

Pored standardnog paketa sigurnosnih sistema uz retarder i tempomat, vozilo ima i ugodno radno mjesto za vozača, fabričku navigaciju i kabinu za odmor vozačke posade. Vozači će moći sigurnije obavljati vožnju unazad zbog prisustva kamere na zadnjem dijelu vozila, a putnici će biti sigurniji prilikom izlaska i ulaska vozila na drugim vratima pošto su i ona osigurana sa kamerom.

Unutrašnjost vozila je fantastično sačuvana i skoro da se ne vide tragovi korištenja. Cijela unutrašnjost je skladno uređena i dominiraju elementi zlatne i bež u kombinaciji tamnih boja. Osim vozača i suvozača, unutrašnjost može primiti 49 putnika. Sjedišta su proizvođača Kiel, a urađena u kombinaciji kože i tkanine u zlatnoj varijanti sa naglašenim kožnim detaljima i dodatnim bočnim oslanjanjem također u zlatnoj u boji. Sjedišta su sa naslonima na obaranje, bočnim izvlačenjem dvojki prema hodniku, naslonima za noge, sa stolićima i mrežicama za lične stvari te obaveznim sigurnosnim pojasevima. Iznad svakog reda sjedišta nalazi se individualna rasvjeta, zvučnik i otvori za klimatizaciju. Pod je urađen u imitaciji parketa, ali je kroz hodnik postavljen tepih. Vozilo je opremljeno i sa Blaupunkt audio/video opremom, mikrofonom, CD/MP3i DVD playerom, dva LCD monitora, klima uređajem, sistemom za grijanje, frižiderom kuhinjom i toaletom.

Kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2022.