Naslovnica Novosti Isporučen nov Krone Box Liner kompaniji Expres Šped Čapljina

Isporučen nov Krone Box Liner kompaniji Expres Šped Čapljina

Kompanija Expres Šped ima dugogodišnje iskustvo u prevozu roba, a interesantno je da se cijela flota sastoji od kompleta tegljača sa poluprikolicama koje su namjenjene za prevoz kontejnera. U floti se nalaze razne izvedbe popularnih “kontejnerica”, a veliki dio njih su i brenda Krone. Prošli petak flota je obogaćena i sa jednom novom Krone poluprikolicom koju im je isporučila kompanija Sejari d.o.o.

Iako dostupan u više verzija, Expres šped se odlučio za varijantu sa šasijom koja može prevoziti kontejnere od 20, 30 i 40 stopa (feeta). Praktični dizajn vozila osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov, a brzina i prilagodljivost su jako bitne u svijetu transporta roba.

Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla je 1.150 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama i sa prepoznatljivim KRONE logom i natpisom. Šasija je sa opcijom pneumatskom izvlačenja zadnjeg dijela. Na zadnjem dijelu se nalaze dva gumena odbojnika, a u sredini karirana čelična ploča. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 gumama te KRONE osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Prva osovina je podizna kao standard na svim Krone vozilima, a gume su sa M+S šarom.

Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. Za odličnu vidljivost i prepoznatljivost na cesti pobrinut će se nova generacija Hella svjetala tzv. Gen.2, koji je posebno razvijen za potrebe Krone priključnih vozila. Od ostale opreme možemo spomenuti dva podmetača za točkove, dva nosača za rezervne točkove sa jednom rezervnom gumom, dvije kutije za protivpožarne aparate, plastične blatobrane, plastične poklopce matica na točkovima, kutiju za alat i zaštitni flap (guma) pozadi. Uz vozilo je isporučen i ADR certifikat EX/III. Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompaniji Expres Šped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2023.