Naslovnica Novosti Isporučen nov Krone Mega Liner kompaniji Ćađoprevoz Tuzla

Isporučen nov Krone Mega Liner kompaniji Ćađoprevoz Tuzla

Ćađoprevoz d.o.o iz Tuzle je kompanija koja se bavi prevozom robe u domaćem i međunarodnom saobraćaju više od 20 godina. Vozni park raspolaže sa preko četrdeset Euro 5 i Euro 6 voznih jedinica i glavni cilj im je kvalitet, a naravno i modernizacija i unaprijeđenje voznog parka. Kako bi opravdali svoj cilj, menadžment kompanije je nabavilo još jedno novo vozilo.

Od dugogodišnjeg partnera, kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo je kupljena nova Krone Mega Liner poluprikolica, čime je uspješno dugogodišnje partnerstvo ove dvije kompanije nastavljeno. Ovaj model je već dokazan u kompaniji Ćađoprevoz te nije bilo razloga da se nešto mjenja, pa je ponovo nabavljen model Mega Liner.

Ovaj model u kombinaciji na 22,5 felgama se pokazao kao pravi best-buy u Bosni i Hercegovini zahvaljujući svojoj fleksibilnošću i predstavlja pravi omjer uloženo-dobijeno. Vanjski izgled karakteriše standardna siva cerada te nezaobilazni bijeli Krone bočni i zadnji branici. Na već spomenutim 22,5 felgama monitrane su Bridgestone gume, a uz vozilo su došle i dvije rezervne gume na felgama. Osovine su Krone proizvodnje sa disk kočnicama, dok je prva osovina podizna.

Za brži i lakši utovar i istovar pobrinuće se Edscha podizni klizni krov sa zasebnim podizanjem na 4 stuba (3 vozne visine) te višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja robe, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Od ostale opreme vrijedi spomenuti čelična zadnja vrata i čelični prednji zid, Krone premium pod, Wabco kočioni sistem sa EBS, LED Hella multifunkcionalna zadnja svjetla, pet redova aluminijumskih letvi + dva reda drvenih letvi, dvostruko ključanje zadnjih vrata, kutiju za alat, podmetače za točkove i XL certifikat.

Kompaniji Ćađoprevoz Tuzla želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2019.