Naslovnica Novosti Isporučen nov Krone Profi Liner kompaniji Ćađoprevoz

Isporučen nov Krone Profi Liner kompaniji Ćađoprevoz

Prošle sedmice predstavnici kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo i Ćađoprevoz d.o.o. iz Tuzle su započeli proces isporuke više komada novih poluprikolica njemačkog proizvođača Krone. Na ovaj način je nastavljena i intenzivirana pozitivna saradnja ove dvije kompanije koja će tokom godine rezultirati sa više isporuka novih priključnih vozila. Uz 25. godišnjicu rada, kompanija ove godine planira veći broj nabavke novih vozila, pa shodno time i novih poluprikolica. To znači i da će od ove godine vozni park kompanije Ćađoprevoz imati isključivo Euro 6 vozila.

Čast da prvi bude isporučen pripala je modelu Profi Liner koji je rađen po izričitim specifkacijama kompanije Ćađoprevoz. Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) poluprikolice nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Isporučeni Profi Liner ima patentirani Multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm, koji je standardna oprema na svim Krone modelima, a ovaj patent je višestruko nagrađen zbog svoje inovativnosti.

Bijela bočna zaštita od podlijetanja je još jedna standardna stvar na Krone poluprikolicama i sigurno jedan od zaštitnih znakova po kojim je Krone prepoznat širom evropskih cesta. Na zadnjem redizajniranom braniku se nalaze Hella multifunkcionalna svjetla sa također prepoznatljivom krunom, kao i ljestve na izvlačenje.

Isporučeno vozilo je opremljeno BPW potpornim nogama i osovinama na koje su montirane domaće Krone Easy rider gume u dimenziji 385/55 R 22.5, uz naravno prvu osovinu koja je podizna. Klijentu će na raspolaganju će biti ukupno 13,620 mm za utvovar, za što će biti zadužen premium Krone pod. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom stiže do tri metra zahvaljujući podiznom Edscha krovu. Kada govorimo o unutrašnjosti, možemo spomenuti da se tu nalaze ukupno osam redova letvi, od čega je pet drvenih, a tri reda aluminijumskih. Zadnja vrata su od čelika, baš kao i prednji zid koji je dodatno ojačan iznutra sa sitastom pločom.

Naravno, XL certifikat je standard kod svih Krone vozila, a od ostale opreme možemo spomenuti dva nosača za rezervne gume uz dvije rezervne gume, plastične blatobrane za svaku gumu, Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom za stabilizaciju, plastična kutija za alat, dva podmetača za točkove, ukrasne poklopce na maticama točkova i rolo bočnu ceradu koja je u boji bijelog aluminijuma.

Kompaniji Ćađoprevoz Tuzla želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2022.