Naslovnica Novosti Isporučen nov minibus za kompaniju Šume RS

Isporučen nov minibus za kompaniju Šume RS

Danas je u sjedištu kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo izvršena svečana primopredaja vozila Mercedes Sprinter 516CDI predstavnicima kompanije Šume RS. Novo vozilo, koje ima 20+1 sjedište, će zadužiti šumsko gazdinstvo Vučevica Čajniče, a vozilo će se koristiti za prevoz radnika.

Radi se o potpuno novom vozilu koje ima Euro 6 motor zapremine 2143ccm te snage 120kW/160 KS, a opremljeno je šestostepenim manuelnim mjenjačem ECO Gear 360. Ukupna dužina vozila je 7,36 metara sa međuosovinskim razmakom od  4,32 metra. Zbog prirode posla koje će obavljati, novi Sprinter je posebno pripremljen pa su tako prednja i zadnja osovina dodatno ojačane. Naglasak je stavljen na sigurnost vozača i putnika pa je vozilo opremljeno sa elektronskim programom stabilnosti (ESP9i), uređajem za upozoravanje na nevezan pojas vozača, sigurnosnim pojasevima na svim sjedištima, sistemom za zadržavanjem u jednoj kolovoznoj traci, a tu se nalazi i pomoć pri polasku na uzbrdici. Za bolju preglednost će se pobrinuti svjetla za maglu te senzor za svjetla i kišu.Unutrašnjost vozila je opremljena sa fabričkom klimom za vozača i suvozača, dok je za putnički prostor zadužen Yilkar klima uređaj. Putnički prostor je toplotno i zvučno izoliran po Mercedesovim standardima kako bi putnici imali što udobniju vožnju. Za grijanje u zimskim mjesecima biće zadužen radijator za zagrijavanje, dugačak dva metra sa ventilatorom.

Unutrašnjost je tapacirana sa vještačkom kožom i meblom, a ima mjesta za 18 Sege SmartLine sjedišta, koja imaju anti vandal plastiku pozadi te pojaseve u 2 i 3 tačke vezanja. Rukohvat na vratima će omogućiti lakši ulaz u vozilo, a vrijedi svakako spomenuti i inox zaštitu poda ispred prvog desnog sjedišta kod bočnih kliznih vrata.

august, 2017.