Naslovnica Novosti Isporučen novi Cool Liner kompaniji Duty-Šped Sarajevo

Isporučen novi Cool Liner kompaniji Duty-Šped Sarajevo

Početkom septembra generalni zastupnik Krone prikolica i priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, Sejari d.o.o. Sarajevo, isporučio je novu hladnjaču sarajevskoj kompaniji Duty-Šped. Duty-šped je porodična firma koju je osnovao Amer Subašić 2001. godine u Sarajevu. Firma se bavi carinjenjem i transportom svih vrsta roba, gdje prednjači prevoz robe hladnjačama. Gospodin Subašić je odlučio obnoviti svoj vozni park pa je izbor pao na Krone i model Cool Liner Duoplex Steel.

Isporučeni Cool Liner karakteriše boks najnovije generacije Duoplex Steel. Hladnjača je isporučena bez agregata, a naknadno je ugrađen uređaj Thermo King. Novu hladnjaču krase SAF osovine, od kojih je prva podizna, u kombinaciji sa Michelin gumama u dimenziji 385/65 R 22.5.Karakteristično za sve Krone Cool Linere je i paletar u koji se može smjestiti 36 Euro-paleta. Također, kada govorimo o ostalim specifičnostima vrijedi istaći da se u zadnjem dijelu Cool Linera nalaze i ljestve za lakši ulazak u hladnjaču, dva nosača za rezervne točkove, dva podmetača za točkove, kutija za alat te plastični kanister za vodu kapaciteta 50 litara.

Ovaj Cool Liner ima dvostruko dno (double-deck) koji može prevesti dvostruko više paleta od klasičnih hladnjača, što je svakako velika prednost. Na ovaj način roba ima bolje hlađenje jer onda zrak lakše cirkuliše. Također, roba je razvrstana pa može dobiti i HACCP standard. Za sigurnost hladnjače će se pobrinuti kočioni Knorr sistem, koji uključuje stablizacijski sistem te EBS. Dodatnu zaštitu hladnjači će pružiti i gumeni roll-on branik pozadi, a plastični rezervoar od cca. 240 litara će se pobrinuti da agregat uvijek ima dovoljno dizela.

Kompaniji Duty-šped i vlasniku gospodinu Subašiću želimo puno sreće sa novom Krone Cool Liner Duoplex Steel hladnjačom i što sve uspješno pređenih kilometara.

septembar, 2017.