Naslovnica Novosti Isporučen Profi Liner kompaniji Autoprevoz San

Isporučen Profi Liner kompaniji Autoprevoz San

S prvim danima nove, 2021., godine kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo isporučila je jednu polovnu poluprikolicu sa svog lagera kompaniji Autoprevoz San iz Čapljine. Radi se o porodičnoj kompaniji koja je u vlasništvu gospodina i gospođe Šuta, a koja trenutno broji tri kamiona i tri poluprikolice. Iako je firma osnovana u augustu 2018. godine i relativno je mlada, vlasnici imaju veliko iskustvo u segmentu prevoza roba.

Odluka je pala na standardni Krone Profi Liner, zbog činjenice da su sve poluprikolice u floti standardne izvedbe. Poluprikolica je imala samo jednog prethodnog vlasnika i u Bosnu i Hercegovinu je prodana kao nova 2007. godine. Težina poluprikolice je negdje oko 6.300 kg sa neopterećenom visinom sedla od 1.130 mm. Opremljena je sa BPW osovinama, zračni ovjesom i disk kočnicama (ET0) te naravno gumama u dimenzijama 385/65 R 22.5. Prva osovina je podizna, a za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem.

Poluprikolica ima rolo bočne cerade i Edscha krovnu konstrukciju. Utovarna visina bočno naprijed iznosi 2.675 mm, a bočno nazad 2.700 mm. Ukupna visina vozila je četiri metra. Od ostalog možemo spomenuti da isporučeni Profi Liner ima dva nosača za rezervne gume, ljestve nazad za lakši ulazak, podmetače za gume, kutiju za alat te pet redova drvenih letvi.

Kompaniji Autoprevoz San i supružnicima Šuta želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2021.