Naslovnica Novosti Isporučen prvi MAN Lion's Intercity u BiH!

Isporučen prvi MAN Lion's Intercity u BiH!

DSCN0317Jučer su predstavnici kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo u Banja Luci isporučili prvi MAN Lion's Intercity u Bosni i Hercegovini. Vozilo je prošle godine imalo svjetsku premijeru u Ankari, a već ove godine ga imamo i na našim cestama. Ponosni vlasnik prvog MAN Lion's Intercity vozila u Bosni i Hercegovini je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ iz Banja Luke.

MAN Lion’s Intercity kombinuje vrhunsku udobnost visoke funkcionalnosti i izvanrednu sigurnost sa čvrstim kvalitetom. Ovo vozilo, ne samo da postavlja standarde sa svojim markantnim, aerodinamičnim dizajnom i izvrsnim karakteristikama vožnje, nego sa svojim niskim troškovima održavanja i niskom potrošnjom pozitivno utiče na vaše poslovanje.DSC05334Svaki detalj u Lion’s Intercity je beskompromisno prilagođen za upotrebu u međugradskom i prigradskom saobraćaju, ali može biti i školski autobus, te autobus za kraće turističke ture. Vozilo dolazi sa ESP, EBS, ABS i ASR sigurosnim sistemima u standardnoj ponudi. Vrhunac sigurosne opreme čini norma ECE-R 66.02 za otpor pri prevrtanju koja će biti važeća tek od 2017. godine, a koju Lion’s Intercity već posjeduje. Također, ne treba zaboraviti ni nova udobna sjedišta, kojih ukupno ima 51, te redizajnirano radno mjesto vozača.

Osim toga, isporučeno vozilo je opremljeno MANovim D0836 LOH, šestocilindričnim Euro 6 motorom. Izlazna snaga je 213 kw/290 KS, a posjeduje automatski mjenjač sa šest brzina. Inače, osim BiH, ovaj model se nalazi jedino još u Sloveniji gdje su isporučena dva ovakva vozila.

MAN Lion’s Intercity. Međugradski autobus. Šampion.

juli, 2016.