Naslovnica Novosti Isporučena dva MAN autobusa kompaniji Euro Petrol Oil

Isporučena dva MAN autobusa kompaniji Euro Petrol Oil

Zvornička kompanija Euro Petrol Oil je tokom ove godine u ozbiljnoj mjeri zamjenila zastario vozni park gradskih i prigradskih vozila. Nakon tih vozila na red je došla obnova i turističkog dijela kompanije, pošto se Euro Petrol Oil želi etablirati i na polju turizma i vanrednih vožnji. Za svog partnera su odabrali kompaniju Sejari d.o.o. Sarajevo kao sigurnog i provjerenog partnera.

Veoma brzo je dogovorena kupovina dva rabljena MAN Lion's Coach C autobusa, a postupak isporuke i post-prodajne usluge je bio na veoma visokom nivou. Isporučena vozila su 2012. i 2013. godina uz napomenu da jedno vozilo ima kapacitet do 52+1+1, a drugo od 55+1+1 sjedišta. Vozila su preuzeta od prvih vlasnika tako da su u odličnom stanju i sa sačuvanim enterijerom. Oba vozila imaju MAN Euro 5/EEV motore, uz razliku što je jedan sa 440, a drugi autobus sa 480 KS. Uz sve to, vozila su isporučena i sa malim kilometražama, što cjelokupan paket ponude čini jako atraktivnim kako za kupca tako i za krajnjeg korisnika usluge.

Oba vozila posjeduju izuzetno bogatu opremu koja je naručena po željama prvih vlasnika. Tako oba vozila imaju odličan paket sigurnosnih sistema, ugodno radno mjesto za vozača, multifunkcionalni volan, fabričke navigacije, kabine za odmor vozača uz sistem klimatizacije i detektorom za dim. Vrhunac opreme predstavlja video sistem. Naime, vozači oba autobusa će moći sigurnije obavljati vožnju unazad zbog prisustva kamere na zadnjem dijelu vozila, a putnici će biti sigurniji prilikom izalska i ulaska vozila na drugim vratima pošto su i ona osigurana sa kamerom. Ipak, ono što će se najviše svidjeti putnicima u oba autobusa je mogućnost snimanja puta preko prednje kamere i puštanja videa na monitore, tako da će moći uživati u istom pogledu kao i vozač.

Od ostale opreme svakako vrijedi istaći Bosch audio i video sistem, mikrofone za vozača i suvozača, dva Frenzel frižidera, kuhinju kod drugih vrata, toalet, imitacija parketa u podu i odličan razmak između Kielovih sjedišta koja će pružiti odličan komfor i udobnost bez obzira o kojoj udaljenosti i prevozu se radi. Ono što izdvaja od ove autobuse od svih ostalih su i njegovi monitori na izvlačenje s krova pomoću električnog motorića, a sivi MAN ima ukupno tri monitora.

Kompaniji Euro Petrol Oil želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2019.