Naslovnica Novosti Isporučena dva MAN Lion's Coach Euro 6 autobusa Transturist Tuzla

Isporučena dva MAN Lion's Coach Euro 6 autobusa Transturist Tuzla

Omiljen među prevozničkim kompanijama u Bosni i Hercegovini MAN Lion‘s Coach je dokazao da je vozilo koje pored svog izvanrednog dizajna, udobnosti, ima prihvatljivu cijenu i spektar mogućnosti koje zadovoljavaju potrebe putnika na domaćim i međunarodnim linijama, kao i u turizmu. Pouzdanost i niski troškovi održavanja su glavne karakteristike ovih autobusa.dsc05610Početkom oktobra kompanija Transturist iz Tuzle preuzla je svoja nova dva MAN Lion's Coach R07 autobusa.  Kompanije Transturist Tuzla i Sejari d.o.o. su višegodišnji partneri i saradnici, a Transturist je svoj vozni park gradio upravo oko MAN vozila, koji čine i najveći broj autobusa u voznom parku. Preuzeta dva vozila predstavljaju i prva dva takva u Bosni i Hercegovini s obzirom da se radi o redizajniranim Lion's Coach R07 čiju masku sada krasni crna ploča sa ponosna tri slova MAN.

Isporučena vozila imaju standardnu dužinu od 12,000 mm, širinu od 2,550 mm te visinu od 3,812 mm. Nove tuzlanske lavove pokreće 6-cilindrični D2676 Euro 6 motor zapremine 12400 cm³ i snage 324 kW/440 KS. Vožnju će znatno olakšati ručni mjenjač sa šest brzina, ZF intarder te petostepeni retarder i tempomat.

Oba vozila imaju više nego idealan raspored sjedišta koji iznosi 49+1+1 sjedišta. Putnici će uživati tokom putovanja u Brusa Elegant sjedištima sa MAN logom, Kovenktinoj klimi i osvježenjima iz kuhinje koja se nalazi kod drugih vrata. Ugodnu unutrašnjost zaokružuje pod koji je rađen u imitaciji parketa. Također, bitno je spomenuti i da su vozila opremljena sa MMC (Multi Media Coach) Multimedia setom kojeg čini sa navigacija za cijelu Europu i mogućnošću prenosa podataka na monitore i vanjske AUX/USB uređaje te kamerom na drugim vratima. Standardno vozila su opremljena i sa dva monitora te svom pratećom audio opremom. Posebno vrijedi istaknuti i utičnice ispod sjedišta napona 230 V.dscn9981Vozilo je također opremljeno i sa dva rezervoara za gorivo (525+180 litara), ksenonskim svjetlima te sistemom za samočišćenje farova. Vozači se moći uživati u odlično oblikovano radnom prostoru u kojem se ističe multifunkcionalni volan i ergonomsko sjedište. Suvozači će moći uživati u posebnom prostoru za odmor sa krevetom i telefonskom vezom sa vozačem.

Sigurnost je također bitan segment svakog putovanja. Sistemi poput Electronic Brake System (EBS) sa ABS/ASR, Electronic stability program (ESP), Lane guard system (LGS), Emergency Brake Assist (EBA) i drugi će se pobrinuti da svako putovanje bude sigurno i efikasno.

Što se tiče novih redizajniranih MAN Lion's Coach autobusa kompanija Sejari d.o.o. očekuje u skorijoj budućnosti i još neke isporuke ovih autobusa za kupce u Bosni i Hercegovini.

oktobar, 2016.