Naslovnica Novosti Isporučena dva Mercedes Sprintera Centrotransu

Isporučena dva Mercedes Sprintera Centrotransu

Posredstvom kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, kompanija Centrotrans je obogatila svoj vozni park sa dva nova Mercedes Sprintera 516 CDI.

Isporučeni su modeli Sprinter 516 CDI, koji predstavljaju trenutnu najnoviju generaciju ovog modela. Opremljeni su Euro 6 motorom snage 120 kW tj. 160 KS i ručnim mjenjačem. Bitno je napomenuti da imaju ojačanju prednju osovinu te fabričku klimu za vozača i suvozača, telma retarder i pomoćno grijanje. U unutašnjost se može smjestiti 19 putnika i vozač, a za udobnost su zadužena Sege sjedišta u tamnoj VIP varijanti. Vozilo je dodatno produženo i ima atraktivna dupla stakla sa imitacijom duboke panorame. Ulazak i izlazak iz vozila će olakšati električni nogostup na izvlačenje koji prati otvaranje i zatvaranje bočnih vrata.Vozilo ima značajan prtljažni prostor pošto su vozila isporučena sa produbljenim gepekom i dodatnim ski-boxovima. Na ski boxovima se nalazi i kamera koja će pomoći pri vožnji unazad, a vozač će preko displeja moći pratiti putanju vozila.

Unutrašnjost je, pored VIP sjedišta, opremljena jako luksuzno. Tako će putnici na raspolaganju imati dvije plafonske butterfly lampe sa noćnim svjetlom, plavu dekorativnu lajsna sa diodnom rasvjetom ispod stakala kao i rasvjetu u multimedijalnim setova sa zvučnicima i difuzorima za klimu iznad svakog sjedišta. U toku vožnje putnici će uživati u Kenwood audio/video sistemu koji sa sastoji od Radio/CD/DVD/MP3 playera sa USB priključkom, monitorom od 19 inča i Actia mikrofona. Vozila su opremljena i sa tri utičnice od 220 V kao i sa 12 komada USB priključaka, koji se nalaze kod sjedišta. Dodatni ugođaj putnici će imati zbog dekorativnog stočića sa LED osvetljenjem i frižiderom kapaciteta 35 litara.

juli, 2017.