Naslovnica Novosti Isporučena dva nova Krone vozila za Meridian

Isporučena dva nova Krone vozila za Meridian

Meridian a.d. Banja Luka je akcionarsko društvo za transport i logistiku koje posluje skoro 70 godina na području BiH, regije i EU, a trenutno upošljava preko 140 radnika. Kompanija danas pruža širok spektar usluga u oblasti: carinsko posredovanje, skladištenje roba te konsalting usluge, a naravno tu je i usluga transporta robe. S tim u vezi, kompanija je nedavno obogatila i dodatno proširila svoj vozni park sa dva nova Krone priključna vozila. Radi se o modelima Mega Carrier i Profi Liner.

Isporučeni model Mega Carrier je apsolutni šampion u svojoj kategoriji te omiljeni izbor prevoznika kojima je potreban ovaj tip prikolice. Novo dvoosovinsko vozilo je sa rudom dugo oko 10.3, visoko oko 3.9 i široko 2,5 metra. Unutrašnja dužina utovarnog prostora iznosi skoro 7,6 metara. Prednja strana je urađena od profilisanog čeličnog lima u visini nadgradnje sa debljinoma stranice od 35 mm. Bočne stranice su urađene od aluminijuma u visini od 400 mm, dok zadnju stranu čine dvovrata debljine 40 mm. Nezaobilazni su i Krone bočni i zadnji branik sa Hella multifunkcionalnim svjetlima. U unutrašnjosti je protivklizni pod debljine 30 mm i čak šest redova drvenih letvi. Od ostale opreme možemo spomenuti plastične blatobrane, okapnica iznad vrata, merdevine na izvlačenje, dva nosača rezervnih točkova, dva podmetača za točkove i kutiju za alat.

Drugo vozilo čini poluprikolica Profi Liner, koji je odavno dokazan kako na našim, tako i na evropskim cestama. Isporučeni Profi Liner kompaniji Meridian je sa novom generacijom šasije koju čini modularni dizajn zavarene konstrukcije u merdevinastom okviru. Njegova čvrsta i kompaktna šasija zaštićena je od hrđe KTL metodom, bojenjem prahom i pečenjem laka. Osovine su domaće, iz Krone proizvodnje, od čega je prva podizna. Nosači rezervnih točkova su smješteni iza osovina sa obje strane, a poluprikolica je opremljena još sa kutijom za alat, merdevinama pozadi za lakši ulazak, multi-lock sistemom vezanja i osiguravanja tereta, podmetačima za točkove, nezaobilaznim prepoznatljivim Krone bočnim i zadnjim branikom te multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima sa već uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad. Sigurnost tereta i učesnika u saobraćaju će osigurati Wabco kočioni sistem uz pomoć RSS-a (Sistem stabilnosti) i EBS-a. Bočna utovarna visina je 2,700 mm, a unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi oko 2,800 mm. Profi Liner ima rolo bočne cerade u standardnoj boji bijelog aluminijuma, Krone Basis krov, ojačanu krovnu konstrukciju te XL certifikat i pet redova drvenih letvi.

Kompaniji Meridian želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2021.