Naslovnica Novosti Isporučena dva VIP Neoplana kompaniji Autoprevoz-bus

Isporučena dva VIP Neoplana kompaniji Autoprevoz-bus

Prošle sedmice je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo isporučila dva ekskluzivna VIP vozila mostarskoj kompaniji Autoprevoz-bus d.o.o. i na taj način nastavila odličnu višegodišnju saradnju. Isporučena su dva ista modela, a radi se o modelu Starliner gdje je razlika samo u izvedbi pošto je jedan model N5217, a drugi N5218.

Radi se o autobusima visoke turističke klase, veoma atraktivnog i markantnog izgleda sa bogatom opremom. Autobusi su pogonjeni snažnim MAN motorima snage 480 konjskih snaga u kombinaciji sa ZF-ovim automatskim mjenjačem. Starliner je autobus koji pruža dosta komfora, udobnosti, ali i sigurnosti tokom dugih putovanja. Od sigurnosne opreme možemo navesti EBS, ESP, ACC (adaptivni tempomat), LGS (protiv nekontroliranog izlaska iz vozne trake) i farovi koji se zakreću u zavojima, što je značajka koja je debitovala po prvi put sa ovim autobusima.Vozačima će na raspolaganju biti i zasebna klimatizacija, multifunkcionalni volan kao i bunker za odmor.

Starliner  je širok 2,55 m i visok 3,9 m. Dostupan je u već spomenute dvije izvedbe, različitih dužina: 13,99 m i 12,99 m. Sve verzije Starlinera su u klasi sa 4 zvjezdice ili kao standard sa 5 zvjezdica. Starlineri za Autoprevoz-bus su sa 48+1+1 sjedišta i 58+1+1 sjedišta. Ovi VIP autobusi su, osim sa udobnim Kiel i Vogel sjedištima, te atraktivnim bojama, opremljena audio i video opremom, sistemima klimatizacije i grijanja, mikrofonima, toaletom, kuhinjiom, po dva frižidera te utičnicama 220 V i sa zatamnjenim staklima.

Zahvaljujući posebno zatamnjenom gornjem vjetrobranu uz pomoć najnovije tehnologije vožnja Starlinera je izuzetno ugodna u usporedbi s ostalim visokopodnim turističkim autobusima. Pružaju poseban ugođaj panoramskog pogleda prema van bez snažnog ometanja sunca. Unutrašnje galerije za prtljag putnika su urađena sa poklopcima kao u avionima i pomaknute su prema sredini krova kako bi se zadržala visina stajanja iznad sjedišta do prozora koji su povijeni s gornje strane tako da pružaju panoramski pogled. U sredini je postavljeno ambijentalno plavo osvjetljenje od LED-dioda.

Kompaniji Autoprevoz-bus želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima!

mart, 2019