Naslovnica Novosti Isporučena dva Volkswagen “putara” kompaniji Euro-Asfalt

Isporučena dva Volkswagen “putara” kompaniji Euro-Asfalt

Kompanija Euro-Asfalt osnovana je 1996. godine u Sarajevu i danas predstavlja giganta u građevinskom sektoru. Kompanija ima više od 600 stalno zaposlenih sa dugogodišnjim iskustvom na internacionalnom tlu, o čemu govore i poslovnice u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Shodno velikom broju poslova koje ova kompanija obavlja, prevoz radnika i potrebne opreme predstavlja veliki logistički zahtjev. S tim u vezi, kompanija Sejari d.o.o. je kompaniji Euro-Asfalt prošlog mjeseca isporučila dva Volkswagen Transportera T6 sa duplim kabinama.

Isporučena vozila, koja su u ovoj industriji poznata kao “putari”, predstavljaju novu generaciju VW vozila, a proizvedena su 2017. i 2018. godine. Vozila su isporučena u narandžastoj boji i imaju skoro identičnu opremu. Opremljeni su motorima snage 75 kW/102 KS, zapremine 1968 ccm i koji su kombinaciji sa ručnim mjenjačem ispunjavaju Euro 6 emisije o zaštiti okoliša.

Vozila mogu primiti 6 putnika sa vozačem, a bitno je spomenuti i da su dimenzije utovarnog prostora cca. 220x200x40 cm. Od ostale opreme vozila posjeduju ABS i ESP sisteme, Board kompjuter, tempomat, radio/CD sa USB i AUX priključkom, podizače stakala, električne retrovizore, klima uređaj, servo volan, kuku, rotaciju i svjetla za maglu.

Kompaniji Euro-Asfalt želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i završenih poslova sa novim vozilima!

juli, 2021.