Naslovnica Novosti Isporučena nova Krone hladnjača kompaniji Nelt

Isporučena nova Krone hladnjača kompaniji Nelt

Ova godina je bila uspješna za kompaniju Sejari d.o.o. Sarajevo, jer je pored dugogodišnjih klijenata proširena lista i sa novim klijentima koji su svoje povjerenje ukazali ovoj kompaniji. Jedna od njih je i kompanija Nelt sa sjedištem u Istočnom Sarajevu. Nelt je vodeća kompanija u pružanju usluga logistike, distribucije robe široke potrošnje, farmaceutskih prizvoda i trade marketinga, a svoju poslovnicu ima i u Bosni i Hercegovini. Za potrebe distribucije robe široke potrošnje za koju je potreban frigo režim odabrali su novu hladnjaču Krone Cool Liner Duoplex Steel.

Novi Cool Liner Duoplex Steel je urađen u kombinaciji Krone osovina, od čega je prva podizna, i Sava Cargo 5 pneumatika u dimenziji 385/65 R22.5. Za sigurnost robe i ostalih učesnika u saobraćaju pobrinut će se sistemi Wabco, EBS i sistem stabilnosti kao i vanjska LED rasvjeta. Posebno se ističu zadnja multifunkcionalna svjetla sa Krone krunom kao i LED svjetla na krovu. Karakteristično za sve Krone hladnjače, Cool Liner ima i paletar za 36 Euro-paleta. Za temperaturu je zadužen Carrierov agregat Vector 1550, koji se napaja putem struje ili dizela zahvaljujući plastičnom spremniku kapaciteta oko 240 litara. Zahvaljujući dodatnom DataCOLD 300 T uređaju sa dva senzora, rashladni uređaj ima i opciju uključivanja i podešavanja te praćenja temperature.

Pod je urađen od najsavremenijih aluminijumskih materijala. Unutarnja dužina je nešto veća od 13,3, dok su širina i visina 2,46 odnosno 2,65 metara. Bočni strane i krov su urađeni u takozvanim “sendvič panelima” koji garantuju odlličnu zaštitu robe koja se prevozi. Da roba ima bolje hlađenje i cirkulaciju zraka pobrinut će se četiri vertikalna profila za protok zraka. U unutrašnjosti se nalaze i četiri komada LED svjetiljki ugrađenih na plafon koje se automatski uključuju preko prekidača na vratima. Aluminijumska podnožja uvučena su u bočni zid pružajući tako zaštitu od udara u visini od 300 mm. Zadnja vrata su dvostruka (Container tip), sa četiri brave pozadi sa ručnim upravljanjem i aluminijumskom zaštitnom trakom sa unutrašnje strane u visni od 285 mm.

Od ostale opreme koju nova hladnjača kompanije Nelt posjeduje možemo istaći štap za zadnja vrata, gumeni odbojnici u izvedbi valjka pozadi, merdevine pozadi za lakši ulazak, dva nosača rezervnih guma uz jednu gumu, ukrasne kapice na maticama točkova, kutija za alat, dva nosača za protivpožarne aparate i zaštinu gumu pozadi uz dva Krone loga.

Kompaniji Nelt želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2022.