Naslovnica Novosti Isporučena nova Krone poluprikolica za F.S. Eurotrans iz Sarajeva

Isporučena nova Krone poluprikolica za F.S. Eurotrans iz Sarajeva

Kompanija F.S. Eurotrans iz Sarajeva je nastavila svoj ovogodišnji ciklus obnove voznog parka. Nakon dva tegljača, red je došao i na poluprikolice pa je tako flota postala bogatija za jednu novu Krone Mega Liner poluprikolicu koja je nabavljena od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo.

Umjesto standardnog izbora klasične mege poluprikolice na 19.5 felgama, ovaj put izbor je bio svestrani model Mega Liner, ali u takozvanoj Varios izvedbi. Isporučeni Mega Liner nije klasična mega poluprikolica pošto ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući Edscha podiznom krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Pneumatici su postavljeni na domaće Krone osovine koje su opremljene zračnim jastucima i disk kočnicama. Prva osovina je sa podiznim mehanizmom. Na vozilu su montirane gume proizvođača Continental, a uz vozilo su isporučene i dvije rezervne gume istog proizvođača sa felgama.

Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti vozila, podupirače za točkove, ljestve u zadnjem dijelu za lakši ulaz u vozilo, premium Krone pod, četiri reda aluminijumskih te tri reda drvenih letvi u unutrašnjosti kao i zadnja aluminijumska vrata. Kompletna rasvjeta na vozilu je u LED izvedbi, a nju čine bočni gabariti koji imaju i ulogu pokazivača pravca te rasvjeta za zadnjem braniku proizvođača Hella. Ona je iz nove generacije posebno razvijene za Krone i čine je pokazivač pravca, svjetlo, stop svjelo i svjetlo za vožnju unazad.

Naravno Krone bočni i zadnji branik su neizostavni dio svake Krone poluprikolice kao i XL i certifikat za prevoz pića što donosi dodatne pogodnosti. Uz vozilo su isporučene i kutija za alat, carinsko uže te poklopci na maticama točkova koji će dodatno ukrasiti izgled vozila. Cerada je crvene boje te će ići u paru sa jednim od dva nedavno nabavljena također crvena MAN tegljača.

Kompaniji F.S. Eurotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2024.