Naslovnica Novosti Isporučena nova mega hladnjača kompaniji Otoka Bambus

Isporučena nova mega hladnjača kompaniji Otoka Bambus

Kompanija Otoka Bambus iz Sarajeva je obogatila svoj vozni park sa novom hladnjačom Krone Cool Liner, koju im je isporučila kompanija Sejari d.o.o., zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Inače, kompanija Otoka Bambus je osnovana 2010. godine i bave se isključivo hortikulturom. Zbog potreba prevoza cvijeća kompanija posjeduje i svoj vlastiti vozni park, koji je nedavno dobio pojačanje u vidu novog MAN tegljača i nove Krone hladnjače.

Nova generacija Krone hladnjače Cool Liner Duoplex Steel već na prvi pogled djeluje uvjerljivo sa svojom novom konstrukcijom izolacijske komore. Prvo što se primjećuje je da su zidovi sa spoljašnje strane prekriveni čeličnim Duoplex panelima. Podna konstrukcija je dodatno ojačana, a izolacija je  poboljšana posebnom pjenom koja je utisnuta u podnu konstrukciju i čvrsto vezana za šasiju. Vodonepropustiv aluminijski pod je direktno zavaren za bočne strane i posebno ojačan na zadnjem dijelu. Upravo to dijagonalno ojačanje šasije u zadnjem dijelu daje veću jačinu i otpornost udarcima prilikom prilaza utovarnim rampama ili pri ulazu viljuškara. Cool Liner Duoplex Steel se izdvaja od konkurencije, jer ima šasiju koja je u potpunosti iz jednog dijela, što svakako osigurava još veću čvrstinu, poboljšanu sigurnost i duži radni vijek.

Isporučena hladnjača je urađena u mega izvedbi pa ima unutrašnju visinu od 2,8 metara, dok je unutrašnja dužina za utovar 13,3 metra. Zbog mega izvedbe i točkovi su manji od standardnih. Hladnjača je došla sa Bridgestone pneumaticima u dimenziji 435/50 R19.5 uz jednu rezervnu gumu. One su montirane na BPW osovine sa disk kočnicama. Za sigurnost robe i ostalih učesnika u saobraćaju pobrinuće se provjereni i dokazani Wabco sistem.

U unutrašnjosti se nalazi 12 setova double deck šina, tip Airline, utisnutih u zid te 22 double deck šipki za tovar. Od ostale opreme koju ova hladnjača ima možemo spomenuti merdevine na zadnjem dijelu za lakši ulazak, dva podmetača za točkove, LED lampice i rasvjetni panel pozadi, duple brave na vratima, paletar kapaciteta 24 euro palete, kutiju za alat i rezervoar za 240 litara dizela.

Kompaniji Otoka Bambus želimo puno sreće sa novom Krone Cool Liner Duoplex Steel hladnjačom, što više uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2019.