Naslovnica Novosti Isporučene još dvije nove Krone prikolice za Sarajevo i Zenicu

Isporučene još dvije nove Krone prikolice za Sarajevo i Zenicu

U proteklom periodu kompanije EU-Explosive iz Zenice i Hano trans iz Sarajeva su obogatile svoje flote sa novim Krone prikolicama. Sa ove dvije isporuke Krone je, sa svojim partnerom Uniplast iz Srbije, dodatno ojačao svoje pozicije na tržištu u ovom segmentu i pokazao da kada se radi o kvalitetu i izdržljivosti – Krone je pravi izbor!

Kompanija Noora d.o.o. iz Visokog je bila nosilac projekta preko kojeg je kompaniji EU-Explosive iz Zenice isporučen kamion MAN i nova Krone Load Carrier prikolica koja ima zatvorenu aluminijsku nadogradnju. Sama nadogradnja nudi utovarni prostor od 7,4 metra, a visina od tla do vrha prikolice je oko 2,4 metra. Unutrašnjost je obložena šper pločom debljine 4mm, a na podu je također šperploča, ali protivklizna debljine 30 mm. Na zadnjoj strani se nalaze dvokrilna vrata, merdevine na izvlačenje za lakši ulazak, rol odbojna guma i poteznice na zadnjim vratima. Prikolica je u bijeloj boji uz nezaobilazne i prepoznatljive bočne Krone branike te zadnji branik uz Hella rasvjetni panel. Od ostale opreme možemo spomenuti dva nosača za rezervnu gumu uz isporučenu jednu rezervnu guma, podmetač za točkove i plastična kutija za alat.

Kompanija Hano trans iz Sarajeva je sada već tradicionalni kupac Krone prikolica koje su opravdale njihovo povjerenje. Tako je i u ovoj godini trend kupovine nastavljen sa još jednim modelom Mega Carrier. Dužina prikolice je oko 7,8 metara, a montirana je na već provjerenim BPW osovina, na kojim je monitorano osam pneumatika u dimenziji 235/75 R17,5. Prednji zid je od čeličnog lima, dok su bočne trodijelne stranice od alumunijuma, a zadnja vrata su u dvokrilnoj varijanti. Bočna cerada kao i krov su u rolo izvedbi što će olakšati utovar/istovar uz dodatak da je krov sa opcijom podizanja. U unutrašnjosti se nalazi drveni pod sa halkama za vezivanje tereta kao i pet redova drvenih letvi. Od ostalog vrijedi istaći podmetače za točkove, nosač za rezervni točak i rezervni točak, LED svjetla i gabarite, gumene rolo odbojnike te sanduk za alat. Kao i uvijek, kompanija je tražila fabričku ceradu u bojama i sa natpisima karakterističnim za kompaniju Hano trans/Rama Glas Sarajevo.

Kompanijama EU-Explosive i Hano trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2020.