Naslovnica Novosti Isporučene nove Krone poluprikolice u Sarajevo i Živinice

Isporučene nove Krone poluprikolice u Sarajevo i Živinice

Kompanija Sejari d.o.o. iz Sarajeva koji je između ostalog generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za teritorij Bosne i Hercegovine, isporučila je dvije nove Krone poluprikolice. Isporučen je jedan Mega Liner model i jedan Profi Liner, a nove domove su našli u Sarajevu i Živinicama.

Nov Mega Liner isporučen je kompaniji Dedajić iz Sarajeva, koji sa kompanijom Sejari i brendom Krone gaji dugogodišnju dobru saradnju. Kroz tu saradnju je kompanija Dedajić uvijek prednost davala modelu Mega Liner. Vozilo je sa nižom šasijom, što znači veći utovarni prostor pa su s toga na vozilu montirane BPW osovine sa 435/50 R19.5 gumama iz domaće Krone proizvodnje. Prva osovina je podizna, a sigurnost će osigurati disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Unutrašnja visina utovarnog prostora je tri metra, a bočne cerade su rolo. Unutra se nalaze i četiri reda drvenih letvi.

Kompanija Spare Parts d.o.o. iz Živinica je nova kompanija u nizu koja je odlučila svoje povjerenje dati Krone priključnim vozilima. Kako su sami spomenuli, Krone poluprikolice su imali i ranije u svojoj floti, ali isključivo rabljenje. Ovo je prvi put da kupuju novu Krone poluprikolicu i izbor je pao na model Profi Liner. Isporučeno vozilo ima SAF osovine sa Michelin X-Line gumama u dimenziji 385/65 R22.5 sa poklopcima matica koji dodatno uljepšavaju izgled same kompozicije. Sigurnost u saobraćaju i sigurnost robe osigurat će disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Zanimljivo je da ovaj Profi Liner ima unutrašnju visinu do 2,95 metara zahvaljujući Edscha podiznom krovu sa rolo bočnim ceradama. U unutrašnjosti se nalazi tri reda drvenih letvi.

Oba vozila od ostale opreme imaju i čelična zadnja vrata, dva nosača za rezervne točkove, dva podmetača za točkove, ljestve nazad za lakši ulaz u tovarni prostor, LED bočna markirna svjetla, multifunkcionalna zadnja svjetla proizvođača Hella, sive cerade, boks za alat, premium pod i naravno nezaobilazni XL certifikat.

Kompanijama Dedajić i Spare Parts želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljnjoj saradnji!

april, 2020.