Naslovnica Novosti Isporuka dva VIP VDL autobusa za Fortuna Transferi Zagreb

Isporuka dva VIP VDL autobusa za Fortuna Transferi Zagreb

Zagrebačka kompanija Fortuna transferi, članica Fortuna DMC grupe, je odranije poznata kao kompanija koja u svom voznom parku ima isključivo VDL Bova autobuse, a sa tom praksom su nastavili i pri zadnjoj obnovi voznog parka. Osim VDL Bova autobusa, kompanija je postala još poznata i po kvaliteti usluge koje nude, prije svega sa svojim VIP autobusima.

Početkom jeseni, predstavnici kompanije Fortuna transferi su u centrali kompanije Sejari u Odelzhausenu preuzli svoja dva nova autobusa. Radi se o novoj generaciji Futura autobusa, čime je kompanija ostala vjerna dosadašnjoj tradiciji. Naravno, oba isporučena autobusa su u VIP varijanti, tj. imaju 2+1 raspored sjedišta uz neizostavne kožne fotelje i veliki razmak između njih.

Isporučeni VDL Futura FHD2-VIP autobusi su sa vanjske strane potpuno isti sa jedinom razlikom u boji retrovizora. Jedan je 2012., a drugi 2013. godina sa rasponom kilometara između 450.000 i 550.000 kilometara. Opremljeni su DAF motorima snage 410 konjskih snaga i automatskim ZF AS-Tronic mjenjačem sa 12 brzina. isporučena vozila su duga 12.9, široka 2.5, a visoka 3.7 metara. U unutrašnjosti se može smjestiti 33 putnika sa vozačem i suvozačem.

Vozila su u izuzetnom tehničkom i vizuelnom stanju. Opremljena su sa najnovijim sigurnosnim sistemima i sistemima koji će vozačima olakšati vožnju, a vrijedi spomenuti i kameru za vožnju unazad te fabričku navigaciju. Kao što smo spomenuli, u unutrašnjosti je VIP raspored sjedištima sa VIP foteljama. Putnici će tako moći uživati u izvrsnom razmaku između sjedišta, ali i u  audio/video opremi, toaletu, 220 V utičnicama, dva frižidera, odličnom sistemu grijanja kao i klimatizaciji. Sva sjedišta su opremljena sa vlastitim rukonaslonima, stolićima, mrežicama za lične stvari te naslonima za noge.

Kompaniji Fortuna Transferi želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima!

oktobar, 2018