Naslovnica Novosti Isporuka dvije nove Krone hladnjače kompaniji Duty šped

Isporuka dvije nove Krone hladnjače kompaniji Duty šped

Duty-šped je kompanija koju je osnovao gospodin Amer Subašić 2001. godine u Sarajevu. Kompanija se bavi carinjenjem i transportom svih vrsta roba, gdje prednjači prevoz robe hladnjačama. Gospodin Subašić je odlučio nedavno da proširi i podmladi svoju flotu, pa je zbog pozitivnog iskustva sa Krone hladnjačama odluka ponovo pala da se kupi nova Krone hladnjača. Kompanija Sejari d.o.o. se ponovo pokazala kao pouzdan partner, pa su svi detalji riješeni jako brzo i na toliko zadovoljstvo da je gospodin Subašić umjesto jedne, naručio dvije nove hladnjače u istoj specifikaciji.

Kompanija Sejari d.o.o. je na obostrano zadovoljstvo vozila isporučila u dogovorenom roku, a radi se o modelima Krone Cool Liner Duoplex Steel. Obje nove Krone hladnjače su isporučene sa Carrier Vector 1550 S rashladnim uređajima uz ostalu prateću opremu. Šasije isporučenih hladnjača su pune dužine, što je jako bitno spomenuti, sa dvostrukim T-dužinskim i poprečnim nosačima dok je zadnja traverza sa dodatnim dijagonalnim ojačanjima. Vozila su isporučena na KRONE osovinama domaće proizvodnje, sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama, a vrijedi istaći da je prva osovina elektronski podizna. Na njima su montirane 385/65 R 22.5 Premium gume proizvođača Continetal. Dodatni ljepši izgled vozilima dat će i ukrasne kapice na maticama točkova.

Sigurnost vozila i robe osigurat će Wabco kočioni sistem u koordinaciji sa ostalim sigurnosim sistemima najnovije generacije. Rasvjeta vozila, posebno u noćnoj vožnji, je još jedan bitan sigurnosni aspekt. Krone hladnjače su opremljene sa LED bočnim konturnim svjetla uključujući i svjetla u gumenoj ručici pozadi, LED markirnim svjetlima pozadi iznad zadnjih vrata, a čak su i svjetla okvira za tablice u LED izvedbi. Naravno na Krone zadnjem braniku se nalaze i prepoznatljiva multifunkcionalna zadnja svjetla sa uključenim svjetlom za maglu i za vožnju unazad.

Cijela konstrukcija boksa je urađena sa Duoplex panelima, a u unutrašnjosti se nalazi aluminijumski pod. Dužina utovarnog prozora je 13.310 mm, dok je unutrašnja širina oko 2.450 mm, a visina 2.650 mm. Prednji zid je dodano ojačan i ima 4x vertikalna profila za protok zraka. Krovna konstrukcija ima integriran tunel za kontrolnu jedinicu za temperaturu i sistem osvjetljenja kojeg čine 4x KRONE LED svjetiljke ugrađene na plafon i koje se automatski aktiviraju kada se vrata otvore. Bočni zidovi su obojeni sa vanjske strane, dok su sa unutrašnje prevučeni PVC materijalom. Također, bočni zidovi imaju aluminijumsku zaštitu od udara u visini od 300 mm kao i ugaona lajsnu ugrađenu u bočni zid. Zadnja vrata su na dvostruko zatvaranje sa 3x komada aluminijumskih izlivenih šarki po krilu vrata. Zadnja vrata sa unutrašnje strane imaju i aluminijumsku zaštitna traku visine 285 mm.

Od ostale opreme vrijedi spomenuti da su nove hladnjače opremljene i sa paletarom za 36 Euro-paleta, kutijom za alat, rezervoarom za dizel za rashladni uređaj kapaciteta oko 240 litara, gumenim odbojnicima nazad za apsorpciju udara, dva nosača rezervnih točkova sa jednim rezervnim točkom, dva podmetača za točkove te ljestvama nove generacije na povlačenje pozadi za lakši ulaz. Dvije TIR preklopne pločice kao i flap (zaštitna guma) pozadi sa Krone logom je također dio ovih vozila, dok su uz vozila isporučeni i ATP-FRC i EN 12642 Code XL certifikati.

Kolektivu kompanije Duty šped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim Krone Cool Liner hladnjačama te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2021.